მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1343
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24


ინგილოური მწვადი

 

შინდის და პატარა წითელი ხახვის ბასტურმაში (რა თქმა უნდა პილპილითა და მარილითაც (ვაჩერებთ ხორცს 2-3 დღის განმავლობაში (ზარმაც ჩალაღაჯს და სუკს თანაბარ ქონ-ხორციან ნაჭრებს ამჯობინებენ ინგილოები). შემდეგ, დარჩენილ შინდიან, ხახვიან-სისხლიანი წვენით სავსე ჯამს ცეცხლზე შემოდგამენ და რო წამოდუღდება, ზედ შამფურზე წამოცმულ ჩაბასტურმებულ ხორცს შემოაწყობენ და ამ საოცარი ნაზავის ორთქლზე "ასუქებენ" დაახლოებით 10-20 წუთის განმავლობაში. მერე შეწვის ჯერიც დგება, თუმცა ალბათ ხვდებით, რო შეწვას ძალიან ცოტა დრო მიაქვს, იმიტო რო ხორცი უკვე დაბუთქული, გაფუებული და განაზებულია და მხოლოდ კაი პირის გემოიანი კაცის მოსიყვარულე ხელი სჭირდება. ამ მწვადს მიაყოლეთ გაღმა მხარის საფერავები, კახური თეთრებიც კარგი იქნება.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1459 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მწვადის ჩახოხბილი

 

მასალა:

ხორცი  1 200გრ.

ერბო  1 ს/კ.

ხახვი  ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1543 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სუკის მწვადი

 

მასალა:

სუკი 1კგ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

მთელი სუკი გავრეცხოთ, მოვაშოროთ ძარღვები, წამოვაგოთ შამფურზე მთელი სიგრძით. თავში და ბოლოში მაგრად შემოვახვიოთ ძაფი, წავუსვათ მარ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1733 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


შემწვარი ღორის ხორცი ტაფაზე

 

მასალა:

ღორის ხორცი 1კგ.

კარტოფილი 4–5ც.

შინდის ჩურჩა 150–200გრ.

მომზადება:

მსუქანი ღორის ხორცის მთლიანი ნაჭერი გავრეცხოთ, მოვაყაროთ მარილი, მოვათა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3793 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (1)


ცხვრის  მწვადი მწყემსურად

 

მასალა:

ცხვრის ან ბატკნის ხორცი  1კგ.

ცხვრის დუმა  100გრ.

მწვანე ხახვი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1454 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ღორის ჩალაღაჯი ყველით

 

მასალა:

ღორის ხორცი 500გრ.

ხახვი 2–3 თავი

ყველი 500გრ.

კვერცხი 1ც.

ოხრახუში, პილპილი და მარილი გემოვნებით.

ღორის ქონი შესაწვავად.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2737 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მწვადი წითელ ღვინოში

 

მასალა:

ძროხის ხორცი  1 კგ.

ხახვი  5ც.

წითელი, მშრალი ღვინო  ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1920 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


გოჭი, გატენილი თავის შიგნეულობით

 

მასალა:

ერთი გოჭი და მისი შიგნეული

ხახვი 2 თავი

ერბო  3 ს/კ. კოვზი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1484 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



შემწვარი გოჭი ნიგვზის ფარშით

 

მასალა: 

გოჭი 1ც.

გოჭის შიგნეული (ღვიძლი, თირკმელები, გული, ფილტვები, ელენთა)

ნიგოზი 0,5 ჩ/ჭ.

< ... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1735 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


შემწვარი გოჭი იმერული ყველის ფარშით

 

მასალა:

გოჭი 1ც. 

გოჭის გულ-ღვიძლი და კუჭი

იმერული ყველი 750გრ. 

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1995 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სუპი თათარიახნი

 

მასალა:

საქონლის მკერდი 500გრ. 

სტაფილო 1ც. 

ხახვიnatia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ბოლნისური ყაურმა

 

მასალა:

საქონლის გულ-ღვიძლი (სჯობს ღორის, ცხვრის ან ახალგაზრდა საქონლის-დეკეულის) თავის მუცლის ქონით 

ხახვი 1,5 კგ.

წიწაკა მწვანე 2-3ც. (ძალიან მწარე არ უნდა) 

2-3 კბილი ნიორი 

natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ჯიგრის ყაურმა

 

მასალა:

1 ღორის ჯიგარი და ბადე-ქონი

500გრ. ხახვი

2 კონა ქინძი

2 ს/კ. ხმელი ქონდარი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 5979 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჯურჯალი

 

მასალა:

1 კგ. ძროხის ხორცი

0.5კგ. ღორის ხორცი

200 მლ. წყალი

1 ს/კ. ძმარი

natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ხაშლამა

 

მასალა:

საქონლის ხორცი  1კგ.

ხახვი  1 თავი

ნიახური ან ოხრახუში – გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2792 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ვარია მეგრულად

 

მასალა:

ვარია 1ც.

კარაქი  100გრ.

ხახვი  3-4 თავი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1846 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათამი იმერულად

 

მასალა:

ქათამი

ხახვი 2-3 თავი

ხმელი სუნელი  1 ს/კ.

ქინძი 3 ძირ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1998 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ფერეიდნული (ქათმის მკერდის ბასთურმა)

 

თანაბრად დაჭრილი ხორცი ჩავდოთ ფაიფურის ჭურჭელში. დავაყაროთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, მარილი, პილპილი, დავასხათ ბროწეულის წვენი, დავახუროთ ხუფი და გავაჩეროთ რამდენიმე საათს. შემდეგ ავასხათ შამფურზე და შევწვათ ნაკვერჩხალზე.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1895 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ბატკნის ჩაქაფული

 

ბატკნის ხორცს (მთლად ქორფა არ გინდათ!) გარეცხავთ, ძვლიანად დაჭრით (არ მსხვილ, არც წვრილ, უფრო საშუალო ნაჭრებად) და ჩააწყობთ ქვაბში, იქვე დაუდებთ ცოტა დუმის ქონს, წვრილად დაჭრილს). დადგამთ ძალიან ნელ, ლამის მბჟუტავ ცეცხლზე და ადუღებთ იმ საკუთარ წვენში, რომელიც გამოუვა. გარეშე წყალს საერთოდ არ დაასხავთ არც ერთ ეტაპზე. თუ ამოშრა ხორცის მომზადებამდე, დაუმატებთ ღვინოს. რომ ამოშრება სითხე და ხორციც მომზადდება , დაასხით ისევ ღვინო (ცოტა!). დააყარეთ ერთი ფენა ნახევარალყებად დაჭრილი ხახვი. პარალელურად დაჭერით ბლომად ქინძი, იმის ნახევარი ოხრახუში და ერთი ბეწო ნიახური + ბლომად ახალი ხახვი + გრძელი კახური წიწაკა (გემოზე), აურიეთ ერთმანეთში და მოზადებულ ხორცს დაადეთ ეს ყველაფერი ფენად. დაუმატეთ ტყემალი (მე კონსერვირებული მირჩევნია ხოლმე, მაგრამ ახალიც კარგია, თუ მწარე არ არის) გემოზე. ბლომად ქორფა ტარხუნა დაჭერით მსხვილად, ან, თუ ღერო მაგარი აქვს, ეგ ღერო გამოაცალეთ, დატოვეთ მხოლოდ ფოთლები და აღარ დაჭრათ და ეგ ტარხუნაც ზემოდან დაადეთ ფენად. ფენები უნდა ისეთი იყოს, რომ მათ ქვეშ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2770 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მესხური (ჩიხირთმა)

                                                       

მასალა:

ქათამი 1ც.

კვერცხი 5–6ც.

ხახვი 5 თავი

ფქვილი 1 ს/კ. ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1772 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჩანახი

 

მასალა:

800გრ. ცხვრის ხორცი 

500გრ. პომიდორი

6ც. ბადრიჯანი

1 პატარა თავი ნიორი

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2610 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჩანახი

 

მასალა:

2კგ. ბატკნის ხორცი+200გრ. დუმა 

10ც. კარტოფილი

12 ც. პომიდორი

15ც. პატარა ბადრიჯანი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2378 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ბატკნის ჩაქაფული

 

მასალა:

2 კგ. ბატკნის მკერდი

200გრ. კარაქი

300 მლ. წყალი

1/2 ლ-იანი ქილით ახალი მწვანე ტყემალი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1864 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ბატკნის ჩიხირთმა

 

მასალა:

1კგ. ბატკნის ხორცი

3ც. კვერცხი

2-3 თავი ხახვი

150გრ. კარაქი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1356 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



საცივი აჭარულად

 

მასალა:

ინდაური

კვერცხი 3 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1807 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


საცივი მეგრულად

 

მასალა:

ინდაური ან ქათამი

ხახვი 300გრ.

ნიგოზი 3-4 ჩ/ჭ.

ფქვილი 2 ს/კ.

natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



საცივი

 

მასალა:

ინდაური ან ქათამი

მიხაკი 3-4ც.

ნიგოზი 500გრ.

ნიორი 4 კბილი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1515 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


დაბრაწული წიწილა (ისრიმაყვალში)

                                                 

მასალა:

მაყვალი 500გრ.

დაუმწიფებელი ყურძენი (ისრიმი) 300გრ.

ქინძი  3 ძირი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2833 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მეგრული (ქათმის ხარჩო)

 

მასალა:

ქათამი 1ც.

ხახვი 1ც.

პომიდორი 4-5ც.

ნიგოზი 1,5 ჭიქა

natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ქათმის კუჭმაჭი ნიგვზით

 

მასალა:

ქათმის კუჭი და გულ-ღვიძლი 1კგ.

ნიგოზი 1 ჩ/ჭ.

2 კბილი ნიორი

1 ჩ/კ. ღვინის ძმარი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 4305 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მეგრული კუჭმაჭი (ჯურჯანი)

 

საქონლის შიგნეულობა მოვხარშოთ და დავჭრათ წვრილად. მოვთუშოთ ხახვი და ტომატი, ქვაბში ჩავყაროთ შიგნეულობა, დავუმატოთ სუნელები (ხმელი ქინძი,ნიორი ქონდარი, წიწაკა, უცხო სუნელი), მარილი და ძმარი გემოვნებით. სუფრასთან მივიტანოთ ცხელი.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3832 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ხაში თბილისურად

 

მასალა:

ძროხის ფაშვი  1ც.

ძროხის ნაწლავები 1ც.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1766 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


კუპატი (აფხაზურა)

 

მასალა:

ღორის ხორცი   1კგ. (შეიძლება ძროხის და ღორის ხორცის არევაც)

წითელი ხახვი  200–300გრ.

კოწახური ან ბროწეული 60–70გრ. ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 4737 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


კუპატი

 

საშობაოდ დაკლული ღორის ნაწლავებისაგან ამზადებენ კუპატს. ძალიან დიდ ხანს და ყურადღებით რეცხავენ ნაწლავებს (სოდით, მარილით ან ღერღილით). აარჩევენ თანაბარი ზომის რამოდენიმე ნაწლავს და შეინახავენ ცალკე. დანარჩენს გაავლებენ ნელთბილ წყალს და დადგამენ მოსახარშად ღორის ფილტვთან, ღვიძლთან და ელენთასთან ერთად. მოხარშულ ნაწილებს დაჭრიან წვრილად მოაყრიან ქონდარს, მარილს, წითელ წიწაკას  და ბროწეულის მარცვლებს. მიღებულ მასას ჩატენიან მოუხარშავ გადაბრუნებულ ნაწლავებში. მოუკრავენ თავს და ჩამოჰკიდებენ ჰაერზე ან კვამლზე გასაშრობად. ასეთი  წესით დამზადებული კუპატი გაზაფხულამდე ინახება. სუფრაზე მიიტანება შამფურზე ან ტაფაზე შემწვარი ტყემლის საწებელთან  და ღომთან ერთად.  

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1727 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ხორცის კუპატი

 

მასლა:

4კგ. ძროხის ან ღორის ხორცი (ან მათი ნარევი)

5-6 თავი ხახვი

200გრ. ქონი

ნაწლავი - საჭირო რაოდნობის

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1773 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სვანური (ზისხორა-სისხლის ძეხვი)

 

ისევე, როგორც მთლიანად სვანური სამზარეულო, უნიკალურია სვანური ზისხორა - სისხლის ძეხვი, რომელსაც სვანები სადღესასწაულოდ ამზადებენ. მისი მომზადება სვანეთში მთელი რიტუალია. ღორის სისხლს გადაწურავენ, ურევენ ნაფერდალის ქონს, წვრილად დაკეპილ ხახვს, ნიორს, წიწაკას, უცხო სუნელს, კამას და მარილს. ხელით ურევენ და თან სისხლი დედდება. შენელებული სისხლის მასა თავსდება წინასწარ კარგად გარეცხილ ნაწლავებში. თითო ძეხვის სიგრძე 40-45 სმ-ია. ნაწლავს ჯერ კანაფის ძაფს მოუჭერენ, შემდეგ ასხამენ სისხლის მასას. ცალკე მზადდება გულ-ღვიძლის კუპატი. გულ-ღვიძლს ცოტა ხნის განმავლობაში ხარშავენ, ჭრიან, უმატებენ ქონს, ხახვს, სანელებლებს - ამ შემთხვევაშიც უცხო სუნელი, კამა, წიწაკა და მარილი არის მთავარი არომატული დანამატები. დატენიან ამ მასით ნაწლავებს და მოამზადებენ კუპატებს. ზოგი გულ-ღვიძლს ფილტვსაც უმატებს. ცალკე კეთდება დაფარშული ღორის კუჭი - კუჭსა და წვრილ ნაწლავებს ბადე ქონთან ერთად მოწალავენ, შემდეგ ქონსა და ნაწლავებს ძალიან წვრილა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3716 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


რაჭული ლორი

 

ღორის ხორცს ვჭრით 2 ნაწილად და ვამარილებთ, ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 4478 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


რაჭული სალა

 

ღორის ქონს ვჭრით შუაზე და ვუსმევთ: მარილს, სვანურ მარილს, ვაყრით დანაყილ ნიორს და წითელ წიწაკას და თავზე მეორე ნაჭერს ვადებთ.კარგად ვკრავთ ძაფით და ვახვევთ პერგამენტის ქაღალდში.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 4781 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (1)


მესხური (აპოხტი)

 

ღორის ან ძროხის ხორცის საკმაო ზომის რბილ ნაჭრებს ოდნავ დასერავენ და ხის გობში დაამარილებენ ათი დღის განმავლობაში. შემდეგ გარეცხავენ ცივ წყალში და გაჰკიდებენ მზეზე გასახმობად, გამხმარ აპოხტს დაჭრიან პატარა ნაჭრებად და დაამარილებენ რაიმე ჭურჭელში, რომ რბილად და დიდხანს შეინახონ.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2727 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


პომიდორში ჩაშუშული ცხვრის ხორცი

 

მასალა:

1.5კგ. ცხვრის ხორცი

4-5 თავი ხახვი

1კგ. კანგაცლილი პამიდორი

1 კონა ქინძი 

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2424 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


"ოჯახური" ქათმითა და კარტოფილით

 

მასალა:

ქათამის ხორცი 1 კგ.

ყველი  200გრ.

კარტოფილი  2 კგ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2326 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მეგრული კუჭმაჭი

 

მასალა:

საქონლის და ღორის გული, ღვიძლი, ფაშვი, ნაწლავები, ბადექონი, ცოტა ხორცი.ფილტვს მ არ ვუკეთებ, თუმცა არიან მოყვარულებიც. ქონიანი ნაჭრებიც არ მოგერიდოთ, საჭიროა. 

ქინძი (დასაფქვავი) 1 ჩ/ჭ.

უცხო სუნელი (დასაფქვავი) 2 ჩ/ჭ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2417 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


შემწვარი წიწილები

 

მასალა:

2ც. წიწილა

3 ს/კ. ერბო

1 ს/კ. ფქვილი

2 ჩ/ჭ. პომიდვრის წვენი

კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1232 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ძროხის ხორცის გუფთა

 

მასალა:

მოხარშული ძროხის ხორცი 500გრ.

კარტოფილი 2ც.

ნიგოზი 1 ჩ/ჭ.

კვერცხი 2ც.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1985 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ბოზბაში

 

მასალა:

ცხვრის ხორცი  800გრ.

ერბო  1 ს/კ.

ხავი   ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3322 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათმის ჩიხირთმა

 

მასალა:

ქათმის ხორცი  800–900გრ.

კვერცხი  4ც.

ძმარი  ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3192 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათამი ნივრით, ნიგვზით და არაჟანით

 

მასალა:

1 ქათამი

50 გრ. ერბო ან კარაქი

2-3 თავი ხახვი

150გრ. ფქვილი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2332 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ინდაურის ან ქათმის საცივი გურულად

 

მასალა:

ინდაური (ან ქათამი)

ხახვი 300გრ.

ნიგოზი 3–4 ჩ/ჭ.

ფქვილი 2 ს/კ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1626 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ხაშ

 

მასალა:

ძროხის ჩლიქები, ფაშვი, ნაწლავები 1,5-2 კგ

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3185 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


გრესტა (ლაზური)

 

მასალა:

4ც. ბულგარული წიწაკა

200გრ. სულგუნი

1 შეკვრა ქათმის ფილე ან 300გრ. ძროხის ხორცი

400გრ. ქამა სოკო

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1758 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ღორის ფეხების მუჟუჟი

 

 

მასალა:

ღორის ფეხები 10ც.

ძმარი 3 ჩ/ჭ.

პილპილი 10-15 მარცვალი

natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



საქონლის გულ-ღვიძლი

 

მასალა:

3 გულღვიძლზე (გოჭის! არა ბურვაკის!)

1 კგ ხახვი

4-5 კბილი ნიორი

1-2 კონა ქინძი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 12288 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (1)


მოშუშული ცხვრის ხორცი

 

მასალა:

ცხვრის ხორცი  1კგ.

ხახვი  4 თავი

ერბო  ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1253 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


შემწვარი  მწყრები ნიგვზის საწებლით

 

მასალა:

10ც. მწყერი

1 ჩ/ჭ. ნიგოზი

1 ს/კ. დანაყილი ქინძი

მარილი გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1829 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათმის, ინდაურის, ბატის ან იხვის ხარჩო

 

მასალა:

1200გრ. ქათმის ან ინდაურის ხორცი

200გრ. ბრიჯნი

300გრ. ხახვი

3-4 კბილი ნიორი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1887 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათამი აჭარულად

 

მასალა:

1ც. ქათამი (საშუალო)

200გრ. ხახვი

200გრ. სხვა და სხვა მწვანილი

1 ს/კ. ერბო

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1314 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


შამფურზე შემწვარი კურდღელი

 

მასალა:

1ც. კურდღელი

1 ჯამი ტყემლის წვენი

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1482 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ძროხის, ცხვრის ან ღორის ჩახოხბილი

 

მასალა:

1 კგ. ხორცი

100გრ. ხახვი

80გრ. მწვანილი

1 კგ. კარტოფილი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3175 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (1)


ინგილოური (ფოთოლა ხინკალი)

 

მასალა:

ქათამი 1ც.

ერბო 1 ჩ/ჭ.

ხახვი 5 თავი

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1751 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ინგილოური (ქაბაბი)

 

მასალა:

ცხვრის რბილი ხორცი 1კგ.

დუმა 100–120გრ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1647 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


არაჟნიანი ჩაშუშული

 

მასალა:

ხორცი 1კგ.

კარტოფილი 800გრ.

ხახვი 1 თავი

კარაქი 50გრ. ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1504 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


წაბლის სატენიანი ქათამი

 

მასალა:

1 ქათამი (2კგ)

1 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1263 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ინგილოური (ტოლმა)

 

მასალა:

კომბოსტო   2 კგ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1668 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ინგილოური (ტოლმა ნიგვზით)

 

მასალა:

ნიგოზი  300გრკითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1880 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


იმერული (სირა ბაჟე)

 

მასალა:

1კგ. ხბოს ჩლი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2588 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ცხვრის ხორცის ბუღლამა

 

მასალა:

ცხვრის ხორცი 1 კგ

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1713 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჯავახური (ხაშლამა)

 

მასალა:

ცხვრის ან ბატკნის ხორცი 2–3კგ.

ხმელი კამა 3–4 ტოტი

კარტო ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3510 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


თუშური (გუდის ყაურმა)

 

ცხვრის ხორცი თავისი დუმით დაჭერით, შეაზავეთ მარილით, ჩაყარეთ გუდაში ( ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1599 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


აჯიკიანი საქონლის ხორცი

 

მასალა:

რბილი საქონლის ხორცი 1კგ.

ქინძი 1 კონა

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1517 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ღვიძლის ძეხვი თუშურად

 

მასალა:

ბატკნის ან ცხვრის < ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1327 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


აფხაზური მწვადი

 

მასალა:

ცხვრის ხორცი  600გრ.

ცხვრის ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1692 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ელენთა ქინძით და ძმრით

 

მასალა:

ელენთა  1 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1799 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათმის გულღვიძლი კეცზე

 

მასალა:

500გრ. ქათმის გულ- ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3245 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ღვიძლის მწვადი

 

მასალა:

ქათმის ღვიძლი  500გრ.

ლორი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2238 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ცხელი მეგრული კუჭმაჭი

 

მასალა:

3 გულღვიძლზე (გოჭის გულ- ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 9463 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მწვადის ჩახოხბილი

 

მასალა:

ხორცი  1 კგ.

ერბო  2 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1561 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


შემწვარი წიწილა სულგუნით

 

მასალა:

წიწილა  1.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1455 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მრგვლად მოხარშული დედალი

 

მასალა:

დედალი  1 .

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3924 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მწვადი ბადრიჯნით

 

მასალა:

ცხვრის ხორცი (წელის ან უკანა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1315 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ქათმის ბოზართმა

 

მასალა:

1. ქათამი ან ინდაური ( ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1477 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ბადრიჯანი ქათმის ფილეთი

 

მასალა:

ბადრიჯანი 800გრ.

ქათმის ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1627 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ცხვრის ხორცი კომშით

 

მასალა:

ცხვრის ხორცი 500გრ.

< ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1253 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ძროხის ხორცი მწვანე ლობიოთი

 

მასალა:

საქონლის ხორცი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2295 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


საქონლის ხორცი ყველით

 

მასალა:

საქონლის ხორცი (რბილობი) 1 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1475 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


საქონლის ხორცის ბულიონი ნივრით

 

მასალა:

საქონლის ხორცი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3625 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


საქონლის ხორცის გუფთა

 

მასალა:

საქონლის ხორცი  500გრ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2528 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათმის კუჭები ნიგვზით

 

მასალა:

ქათმის კუჭი  1 კგ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2956 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათმის ბულიონი ნიგვზით

 

მასალა:

ქათმი  1.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1600 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათმის ბულიონი ბრინჯით

 

მასალა:

ქათმი 1.

ბრინჯი 1 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 4040 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათმის ბულიონი ყვავილოვანი კომბოსტოთი

 

მასალა:

ქათმი 1 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1268 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათამი ბადრიჯნით და პომიდვრით

 

მასალა:

ქათმის 1.< ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1411 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათამი ტარხუნით

 

მასალა:

ქათმი 1.

ხახვი 3–4.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1498 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათამი არაჟნით და ბრინჯით

 

მასალა:

ქათმი 1. ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2932 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


დაბასთურმებული ხორცი

 

მასალა:

ძროხის ან ცხვრის ხორცი  ( ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1362 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ხორცი ცხარე სოუსში

 

მასალა:

ცხვრის, ღორის ან ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1384 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ენის რულეტები კავკასიურად

 

მასალა:

ძროხის ენა  300გრ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1302 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათმის სალათი

 

მასალა:

ქათმი  1.

კვერცხი  5 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1931 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


საცივი (ქართლურად)

 

მასალა:

ქათმი  1. (1 კგ)

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1415 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სალიანკა ქართულად

 

მასალა:

ღორის ხორცი  (რბილობი) 1 კგ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2911 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ხორცის სალიანკა ქართულად

 

მასალა:

ცხვრის ან ხბოს  ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3623 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)