ჩანახი
მასალა:
2კგ. ბატკნის ხორცი+200გრ. დუმა
10ც. კარტოფილი
12 ც. პომიდორი
15ც. პატარა ბადრიჯანი
2კგ. სადილის პომიდორი
5-6 თავი ხახვი
ნიორი 1 თავი
მწარე წიწაკა 3ც.
ქინძი, პეტრუშკა,რეჰანი თითო კონა, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი და
ძალიან ძალიან ცოტა ძირა.
მომზადება:
ღრმა ტაფაზე გაადნობთ დუმას მერე მიღებულ ცხიმში შეწვავთ საშუალო
ნაჭრებად დაჭრილ ბატკნის ხორცს და მოათავსებთ ცალკე ჭურჭელში, იმავე ტაფაზე და
იმავე ცხიმში შეწვავთ მსხვილ ნაჭრეებად დაჭრილ კარტოფილს ცალ-ცალკე, ამასაც
მოათავსებთ ცალკე ჭურჭელში, შემდეგ კარგათ შეწვავთ მთელ-მთელ ბადრიჯანს მასაც
მოათავსებთ ცალკე ჭურჭელში, შემდეგ პომიდორს ამოაჭრით ყუნცებს და ასევე მთე-მთელს
შეცვავთ მასაც მოათავსებთ ცალკე ჭურჭელში. ხახვს დაჭრით წვრილად და მოშუშავთ იმავე
ცხიმში დაამატებთ გატარებულ სასადილე პომიდორს კარგად მოშუშავთ დაამატებტ ნიორს
წიწაკას, სუნელებს და მწვანილებს 10 წუთში გადმოდგავთ ცეცხლიდან. ეხკლა იწყება
ყველაზე საინტერესო და მთავარი: თუ გაქვთ თიხის ჯამები თუ არა და დიდი თუჯის
ქვაბიც გამოდგება(მაგრამ ჯამებში სერიოზული გამოდის) ალაგებთ ფენა-ფენა ხორცი,
კარტოფილი, ბადრიჯანი და მთელი პომიდვრები (ფენებს შორის მარილი მოაყარეთ. პ.ს.
ბადრიჯნის გარდა ყველაფერი უმარილოდ იწვება) მერე ზემოდან მოასხავთ ბოლოს
მომზადებულ პომიდორს თავის სანელებლებით. შემოდგავთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 30-40
წუთი. მიირთმევთ მშრალ ღვინოსთან ერთად.
|