იმერული (სირა ბაჟე)
მასალა:
1კგ. ხბოს
ჩლიქები
200გრ. ნიგოზი
1 მწიკვი ხმელი ქინძი
2 კბილი ნიორი
1 კონა ცოცხალი ქინძი
1/2 ჩ/კ.
უცხო სუნელი
წითელი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
3-4 ს/კ.
ძმარი.
მომზადება:
ხბოს
ჩლიქები კარგად გავრეცხოთ და მოვხარშოთ, სანამ არ ჩაიშლება, გამოვძვალოთ და დავჭართ საშუალო ნაჭრებად. ცალკე მოვამზადოთ ბაჟე: ნიგოზი და მწვანე ქინძი გავატაროთ, დავუმატოთ დაჭყლეტილი ნიორი, უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, წითელი წიწაკა და მარილი. დავუმატოთ ნელ-თბილი წყალი და გავაჯეროთ ძმრით ისე, რომ ძმრის გემო კარგად იგრძნობოდეს. ბაჟეში ჩავაწყვოთ მოხარშული ხბოს ჩლიქები.
|