ჩანახი
მასალა:
800გრ. ცხვრის ხორცი
500გრ. პომიდორი
6ც. ბადრიჯანი
1 პატარა თავი ნიორი
200გრ. ხახვი
თითო კონა რეჰანი და ოხრახუში
2ც. კარტოფილი
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ჩანახი თიხის ქოთანში კეთდება, (თუ საშუალება გაქვთ, ყოველი ულუფა
ცალკე თიხის ჯამში მოამზადეთ). ქოთნის ფსკერზე დააწყეთ თხლად დაჭრილი მსუქანი
ხორცის მოზრდილი ნაჭრები, ზედ დაადეთ რამდენიმე ბადრიჯანი, რომლებიც დატენილი უნდა
იყოს მარილმოყრილი დუმის ნაჭრებით, ნივრით, წვრილად დაჭრილი ხახვით, ოხრახუშით და
რეჰანით. ზემოდან დაადეთ 2–3 ცალი საშუალო ზომის პომიდორი და სიგრძეზე ორად გაჭრილი კარტოფილი. კვლავ მოაყარეთ მარილი
და შედგით ქურაში. ჯერ თავდახურულად ხარშეთ, შემდეგ – თავღიად. დაახლოებით 1,5
საათის შემდეგ ჩანახი მზად იქნება.
|