მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » მესხური (ჩიხირთმა)
23:03
მესხური (ჩიხირთმა)


მესხური (ჩიხირთმა)

                                                       

მასალა:

ქათამი 1ც.

კვერცხი 5–6ც.

ხახვი 5 თავი

ფქვილი 1 ს/კ.

ძმარი 2 ს/კ.

ყვითელი ყვავილი 1 ჩ/კ. (სურვილისამებრ)

ქინძი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

მოხარშულ ქათამს დავჭრით, 5 თავ დაჭრილ ხახვს მოვუწვავთ თავის ნახარშში, დავდგამთ ნელ ცეცხლზე, სანამ ადუღდებოდეს, ხუთ-ექვს კვერცხს გავტეხთ, გულს გავთქვიფავთ, დავუმატებთ 2 სუფრის კოვზ ძმარს და ერთ სუფრის კოვზ ფქვილს ჩავურევთ და კარგად გავთქვიფავთ. (სურვილისამებრ ზაფრანა (ყვითელი ყვავილი) - 1 ჩაის კოვზი). დუღილში კვერცხს მოვასხამთ და თან კოვზით ვურევთ, სისქე და გემო რომ მიეცემა, გადმოვდგამთ ცეცხლიდან, დაახლოებით ნახევარი ჭიქა წვრილად დაჭრილ ქინძს დავაყრით ზევიდან და მოვურევთ.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1917 | დაამატა: natia | ტეგები: მესხური (ჩიხირთმა) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: