მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ქათამი ნივრით, ნიგვზით და არაჟანით
21:51
ქათამი ნივრით, ნიგვზით და არაჟანით


ქათამი ნივრით, ნიგვზით და არაჟანით

 

მასალა:

1 ქათამი

50 გრ. ერბო ან კარაქი

2-3 თავი ხახვი

150გრ. ფქვილი

200გრ. არაჟანი

100-150გრ. ნიგოზი

2-3 კბილი ნიორი

წიწაკა, ოხრახუში, ქონდარი და მარილი.

მომზადება:

აქნილი ქათამი შუშეთ კარაქით ან ერბოთი, დაამატეთ 1-2 ს/კ წყალი. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და ხრაკეთ გაოქროსფრებამდე. დაასხით პურის ფქვილარეული არაჟანი და 10 წუთი შუშეთ.

შემდეგ, 20 წუთით შედგით ღუმელში. მომზადებამდე ცოტა ხნით ადრე დაუმატეთ მარილი, თბილ წყალში გახსნილი დანაყილი ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა, წმინდად დაჭრილი ოხრახუში, ქონდარი და თავდახურული შუშეთ გამზადებამდე.

მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: თავკვერი.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2526 | დაამატა: natia | ტეგები: ქათამი ნივრით, ნიგვზით და არაჟანით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: