ღორის ფეხების მუჟუჟი
მასალა:
ღორის ფეხები 10ც.
ძმარი 3 ჩ/ჭ.
პილპილი 10-15 მარცვალი
დაფნის ფოთოლი 10ც.
მარილი- გემოვნებით.
შესაძლებელია ნიორიც 3–4 კბილი (სურვილისამებრ).
მომზადება:
ღორის ფეხები კარგად გავასუფთაოთ, გავრეცხოთ, ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ
წყალი და ვხარშოთ. როცა კარგად მოიხარშება, შევანელოთ მარილით და გადმოვდგათ.
ძმარში ჩავყაროთ დაფნის ფოთოლი და შავი პილპილის მარცვლები, დავასხათ სამი-ოთხი
ჩაის ჭიქა ღორის ფეხების ნახარში, დავდგათ ცეცხლზე და რამდენჯერმე წამოვადუღოთ. მოხარშული
ფეხები შუა-შუა ჩავჭრათ, ჩავალაგოთ ქილაში, დავასხათ ცხელი შეზავებული ძმარი,
დავახუროთ თავი და შევინახოთ ცივ ადგილას. ასე მომზადებული ღორის ფეხები საჭმელად
ვარგისიამეორე დღიდან და ინახება ორი კვირის განმავლობაში ცივად.
|