მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 8
სტუმარი: 8
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ქათმის ბოზართმა
19:36
ქათმის ბოზართმა



ქათმის ბოზართმა

 

მასალა:

1. ქათამი ან ინდაური (სასურველია სოფლის)

ხახვი 1-1,5-2 კგ.

ერბო 300-400გრ.

წითელი წიწაკა 2-3. გემოვნებით

დაფნის ფოთოლი 2.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

დაჭრით ქათამს ნაჭრებათ და ჩაუშვებთ ქვაბში. შუშავთ თავისივე ცხიმში, ამატებთ ხახვს და ცოტა ხნით აგრძელებთ შუშვას. ხახვი რომ დარბილდება, ამატებთ ერბოს, დაფნის ფოთოლს, წიწაკას და შუშავთ მანამ სანამ ხახვი არ გახდება ოქროსფერი. ბოლოს უმატებთ მარილს გემოვნებით. თუ ხედავთ რომ ძალიან მშრალი გამოდის, პერიოდულად დაამატებთ ცხელ წყალს (შესაძლებელია თეთრი ღვინოც დაასხათ) წვენი უნდა იყოს სქელი. მისაყოლებლად რეკომენდირებულია, კახური ტიპის თეთრი, მშრალი ღვინოები.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1734 | დაამატა: natia | ტეგები: ქათმის ბოზართმა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: