პომიდორში ჩაშუშული ცხვრის ხორცი
მასალა:
1.5კგ. ცხვრის ხორცი
4-5 თავი ხახვი
1კგ. კანგაცლილი პამიდორი
1 კონა ქინძი
1 კონა რეჰანი
რამდენიმე ღერი პიტნა
1/2 კონა ოხრახუში
2კბილი ნიორი
მწვანე ცხარე წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ცხვრის ხორცი დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი, რასაც მოიყენებს, იმ წყალში
ვშუშოთ. როცა ცხიმს გაუშვებს, დავამატოთ ხახვი და ერთად მოვხრაკოთ. დავასხათ
კანგაცლილი დაჭყლეტილი პამიდორი და ვშუშოთ მომზადებამდე. ბოლოს დავაყაროთ დაკეპილი
ნიორი, მწვანე წიწაკა და მწვანილი. 1-2 წამოდუღების შემდეგ მზად იქნება. თუ ხორცი
ძალიან მჭლეა, მოშუშვის დროს დავუმატოთ კარაქისა და ზეთის ნარევი. ცოცხალ
პამიდორთან ერთად ცოტა წყალში გახსნილი მაღალი ხარისხის ტომატის პასტაც ძალიან
უხდება.
|