მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » საცივი მეგრულად
22:50
საცივი მეგრულად


საცივი მეგრულად

 

მასალა:

ინდაური ან ქათამი

ხახვი 300გრ.

ნიგოზი 3-4 ჩ/ჭ.

ფქვილი 2 ს/კ.

კვერცხი 2ც.

დაფნის ფოთოლი 1–2ც.

მიხაკი, დარიჩინი, ნიორი, ხმელი სუნელი, პილპილი, მწვანილი, ძმარი, ზაფრანა, მარილი-გემოვნებით.

მომზადება: 

გასუფთავებული, გარეცხილი ინდაური ან ქათამი მოვათავსოთ ქვაბში,დავასხათ წყალი, დავდგათ ცეცხლზე მოსახარშად როცა მოიხარშება, ამოვიღოთ ქვაბიდან, მოვაყაროთ მარილი და შევდგათ აირღუმელში შესაწვავად.ძალიან წვრილად დავკეპოთ ხახვი. დავასხათ მოსაშუშად ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი და ფრინველის ნახარშის სიმსუქნე; 10 წუთის შემდეგ ჩავამატოთ გარეცხილი ხორბლის ფქვილი და კიდევ ვშუშოთ ხახვთან ერთად. როცა კარგად მოიშუშება, თანდათან გავხსნათ ინდაურის ან ქათმის ნახარშში, ჩავუმატოთ მიხაკ-დარიჩინთან და დაფნის ფოთლებთან ერთად მოდუღებული ღვინის ძმარი. შევანელოთ დანაყილი ნივრით, პილპილით, ქინძით, კამით, ოხრახუშით, ხმელი სუნელით. ყველა ეს სუნელები გავხსნათ საცივის წვენში და ავურიოთ ერთმანეთში. დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებათ ინდაური ან ქათამი ჩავაწყოთ საცივის წვენში, 5-10 წუთი წამოდუღების შემდექვაი გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ჩავუმატოთ ყვითელი ყვავილთან ერთად ძალიან წნინდად დანაყილი ნიგოზი, გახსნილი ბულიონში. შეიძლება აქვე ჩავამატოთ კვერცხის გული.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2994 | დაამატა: natia | ტეგები: საცივი მეგრულად | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: