ბადრიჯანი ქათმის ფილეთი
მასალა:
ბადრიჯანი
800გრ.
ქათმის
ფილა 400გრ.
არაჟანი 300გრ.
კარაქი 200გრ.
ყველი
100გრ.
ხახვი 3ც.
წიწაკა,
ტარხუნა, კამა, ქინძი, რეჰანი, ოხრახუში და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
გათლილი
ბადრიჯანი
დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, გავაჩეროთ 20–30
წუთი, შემდეგ გავრეცხოთ და გავწუროთ. ბადრიჯანი და წვრილად დაჭრილი ხახვი შევწვათ 100 გრამ კარაქში (ან რამდენიც დაჭირდება), დავამატოთ დაჭრილი მწვანილები. ქათმის ფილა დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და შევწვათ დარჩენილ 100 გრამ კარაქში. ბადრიჯანი და ქათმის ფილა დავაწყოთ ფენა–ფენა გამოსაცხობ ფორმაზე, თითოეულ ფენაზე მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, თავზე მოვასხათ არაჟანი, შემდეგ მოვაყრით ყველს და გამოვაცხოთ გაზქურაში შეწითლებამდე. სუფრაზე მიტანის წინ გავაფრომოთ მწვანილით.
|