მრგვლად მოხარშული დედალი
მასალა:
დედალი 1 ც.
ხახვი 1 თავი
ოხრახუში
და მარილი - გემოვნებით.
მომზადება
დედალი
გავასუფთავოთ,
გავრეცხოთ,
ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ისე, რომ დაიფაროს ქათამი, შემოვდგათ ცეცხლზე. მოვქაფოთ, ხარშვის პროცესში დავამატოთ თავი ხახვი, ოხრახუში, მოვხარშოთ მზადყოფნამდე. მოხარშული ქათამი ამოვიღოთ ბულიონიდან, მოვაყაროთ მარილი, გავაცივოთ. დავჭრათ, დავაწყოთ თეფშზე, მოვრთოთ ოხრახუშით და მივიტანოთ მაგიდასთან.
|