ქადა (აჭარულად)
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
მარგარინი 250გრ.
კეფირი 250მლ.
ქართული ქადა
გაცრილი პურის ფქვილი 800გრ.
კარაქი 500გრ.
მაწონი 1 ჭიქა
natia | თარიღი: 21.10.2011 | კომენტარი (0)
აჩაშვ (აფხაზური)
პურის ფქვილი 500გრ.
მარილი 1 ჩ/კ.
ჩებურეკი (აფხაზურად)
ცივი წყალი 450მლ.
მარილი გემოვნებით
პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.
ნიგვზის რულეტი (აფხაზური)
პურის ფქვილი 300გრ.
არაჟანი 150გრ.
კარაქი 100გრ. ... კითხვის გაგრძელება »
ქადა (ქუთაისურად)
გაცრილი პურის ფქვილი 1,5 კგ.
მარგარინი 500გრ.
მაწონი 500გრ.
ნამცხვარი
პურის ფქვილი 3 ჭიქა + რამდენიც დასჭირდება გასაბრტყელებლად
მარგარინი 100გრ.
შაქარი 1 ჭიქა
რძე 4 ს/კ.
... კითხვის გაგრძელება »
ყავის ნამცხვარი
ბისკვიტი:
კვრცხი 2ც.
შაქარი 0,5 ჭიქა
პურის ფქვილი 0,5 ჭიქა
ტორტი „ჭრელა"
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
შაქარი 2 ჭიქა
კვერცხი 4ც.
< ... კითხვის გაგრძელება »
ტორტი „ XX საუკუნის ნოსტალგია "
პურის ფქვილი 1 ჭიქა
კვერცხი 3ც. ... კითხვის გაგრძელება »
ნამცხვარი „ჭრელა"
მასალა: ხაჭო 400გრ.
არაჟანი 200 დან 500გრ–მდე.
კაკაო 3 ს/კ.
შოკოლადი 1 პლიტკა (150–200გრ).
ნაღები 100გრ.
ტორტი „დღე და ღამე"
კვერცხი 2ც.
შაქარი 1,5 ჭიქა
კითხვის გაგრძელება »
ნამცხვარი „მინი ნაპოლეონი"
კვერცხი 1ც.
წყალი 1 ჭიქა
ძმარი 3 ს/კ.
ლიმონის ნამცხვარი
ქვედა ფენა:
პურის ფქვილი 160გრ. (დაახლოებით 1 ჭიქა 250მლ)
მარილი 1/4 ჩ/კ.
შაქარი 35გრ. ... კითხვის გაგრძელება »
თაფლში მოხარშული ლეღვი (აფხაზური)
ლეღვი 1კგ.
თაფლი 500გრ.
წყალი 2 ჭიქა.
მომზადება:
ლეღვის ტყლაპი (აფხაზური)
შაქარი 300გრ.
წყალი 1 ჭიქა.
სალიანკა (აფხაზურად)
ძროხის ხორცი 1კგ.
ტომატ–პასტა 3 ს/კ.
აჯიკა 3 ს/კ.
ნიორი 3 კბილი
ნამცხვარი ნაპოლეონი ნიგვზით
ბლინები
პურის ფქვილი 1 ჭიქა + კიდევ 1/2 ჭიქა
რძე 2 ჭიქა + კიდევ 1/2 ჭიქა
კარაქი 4 ს/კ.
კვერცხი 3ც.
ფორთოხლის ალადები
შაქარი 3 ს/კ.
ალადები
კეფირი ან მაწონი (თუ მაწონს გამოვიყენებთ შაქრი დავამატოთ)1 ჭიქა
შაქარი 2 ს/კ.
ბანანის ალადები
პურის ფქვილი 5 ს/კ.
ბანანი 2–3 ც.
კეფირი 1 ჭიქა
ვაშლის ალადები
კეფირი 500მლ.
კარაქი 2 ს/კ.
სოსისის ალადები
დამარინადებული ცხარე წიწაკა (ქართულად)
წიწაკა 1 კგ.
მარინადი:
წყალი 2 ლ.
აფხაზური აჯიკა
წითელი ცხარე წიწაკა 500გრ.
ნიორი 6–8 კბილი
ქინძის თესლი 15გრ.
კამის თესლი 10გრ.