ფორთოხლის ალადები
მასალა:
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
კეფირი 250მლ.
კვერცხი 3ც.
შაქარი 3 ს/კ.
სოდა 0,5 ჩ/კ.
ფორთოხლის ცედრა (ლიმონის კანი, გახეხილი) 1–2ჩ/კ.
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ ფორთოხლის ცედრა, სოდა,
კეფირი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ ცომს (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის
კონსისტენცია). ტაფა კარგად გავაცხელოთ, დავასხათ ზეთი და სუფრის კოვზით მოვათავსოთ
ტაფაზე მომზადებული ცომი. ალადები შევწვათ ორივე მხრიდან.
|