ქადა (აჭარულად)
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
მარგარინი 250გრ.
კეფირი 250მლ.
სოდა ½ ჩ/კ.
შიგთავსი:
მსხლის კომპოტი გემოვნებით.
შიგთავსად სურვილისამებრ შეგვიძლია მსხლის ნაცვლად გამოვიყენოთ
მოხალული წვრილად დაჭრილი ნიგოზი ან ქიშმიში.
წასასმელად:
კვერცხი 1ც.
შაქარი 2 ჩ/კ.
მომზადება:
მარგარინი დავაქუცმაცოთ დანით, (მარგარინი დარბილებული არ უნდა იყოს)
დავამატო ფქვილი და კარგად ავურიოთ ხელით, კეფირს ავურიოთ სოდა, მომზადებული მასა
დავამატოთ ფქვილიან მასას და კვალვ ავურიოთ ხელით, ცომი მოვაგუნდაოთ, შევახვიოთ ცელოფანში
და შევდგათ მაცივარში (საყინულეში) 1 საათით. მომზადებული ცომი გამოვიღოთ
მაცივრიდან, გავყოთ ორ ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად (ყურადღება
მივაქციოთ იმას, რომ ცომი გაბრტყელებისას არ მიეკროს მაგიდას) ცომის ზედაპირზე
მოვათავსოთ დაჭრილი მსხალი, გადავახვიოთ რულეტისებურად, დავჭრათ რულეტები
სასურველი ზომის ნაჭრებად, თითოეული ნაჭერი მოვათავსოთ პერგამეტდაფარებულ
გამოსაცხობ ფორმაზე, თავზე წავუსვათ კვერცხიიანი მასა (კვერცხი წინასწარ ავთქვიფოთ
შაქართან ერთად), შევდგათ 200* ტემპერატურაზე
გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 25 წუთის განმავლობაში.
|