სალიანკა (აფხაზურად)
მასალა:
ძროხის ხორცი 1კგ.
ტომატ–პასტა 3 ს/კ.
აჯიკა 3 ს/კ.
ნიორი 3 კბილი
კიტრის მწნილი 2ც,
კაპერსი 1 ს/კ.
ხახვი 2 თავი
ზეთი 1/4 ჭიქა
დაფნის ფოთოლი 2ც.
შავი წიწაკის მარცვლები 5ც.
წყალი 1 ჭიქა
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქვაბში ჩავასხათ ზეთი, ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ვთუშოთ სამი
წუთი, დავამატოთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი ხორცი, ცოტახანი ვთუშოთ, შემდეგ
დავასხათ წყალი, ქვაბს დავაფაროთ თავსახური, დავუწიოთ გაზქურას და ვთუშოთ 1,5
საათი. თუ საჭირო იქნება წყალი კიდევ დავამატოთ. მომზადებამდე 15 წუთით ადრე ხორცს
დავამატოთ, კუბიკებად დაჭრილი კიტრი, წიწაკის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი და ვთუშოთ
4 წუთი. შემდეგ დავამატოთ ტომატ–პასტა ცოტა რაოდენობის წყალში გახსნილი, ვთუშოთ
კიდევ ხუთი წუთი, დავამატოთ კაპერსი, დანაყილი ნიორი, აჯიკა, მარილი და ვთუშოთ
მომზადებამდე.
|