მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 21 » ლიმონის ნამცხვარი
18:30
ლიმონის ნამცხვარი


ლიმონის ნამცხვარი

 

მასალა:

ქვედა ფენა:

პურის ფქვილი 160გრ. (დაახლოებით 1 ჭიქა 250მლ)

მარილი 1/4  ჩ/კ.

შაქარი 35გრ.

ყავისფერი შაქარი 1 ს/კ.

ერთი ცალი ლიმონის ცედარა (ლიმონის კანი, გახეხილი)

კარაქი 113გრ.

 

ზედა ფენა:

კვერცხი 3ც.

შაქარი 300გრ

ცოტა მარილი

2–3 ცალი ლიმონის წვენი

ერთი ცალი ლიმონის ცედარა (ლიმონის კანი, გახეხილი)

პურის ფქვილი 1 ს/კ.

შაქრის პუდრა ნამცხვარზე მოსაყრელად.

 

მომზადება:

ქვედა ფენა:

ფქვილს ავურიოთ შაქარი+ ყავისფერი, ლიმონის ცედრა და მარილი, შემდეგ დავამატოთ წვრილ ნაჭრებად დაჭრილი კარაქი და ვზილოთ მიღებული მასა სანამ კარაქი კარგად არ აერევა დანარჩენ მასას. მომზადებული მასა მოვათავსოთ პერგამენტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე, ცომი ხელით კარგად დავკეპოთ და თანაბრად გადავანაწილოთ მთლიანი ფორმის ზედაპირზე, შემდეგ შევდგათ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში (ფორმა მოვათავსოთ აირღუმელის ცენტრში) და ვაცხოთ 10 წუთის განმავლობაში.

 

ზედა ფენა:

კვერცხს დავამატოთ შაქარი, ლიმონის ცედრა და წვენი, მარილი და კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, დავამატოთ ფქვილი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ აირღუმელიდან გამოვიღოთ გამომცხვარი ქვედა ფენა, დავასხათ მომზადებული მასა მასზე და შევდგათ ისევ აირღუმელში 40–45 წუთით. ზედა ნაწილი უნდა გახდეს ყავისფერი. გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2129 | დაამატა: natia | ტეგები: ლიმონის ნამცხვარი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: