დამარინადებული ცხარე წიწაკა (ქართულად)
მასალა:
წიწაკა 1 კგ.
მარინადი:
წყალი 2 ლ.
ღვინის ძმარი 1 ჭიქა.
მარილი 4 ს/კ.
დაფნის ფოთოლი 15–17ც.
ნიახური 2 ძირი
ნიორი 2 კბილი
კამა 2 ძირი
მომზადება:
წიწაკა გავრეცხოთ და გავათეთროთ,
ამისათვის საჭიროა წიწაკას დავასხათ ადუღებული წყალი და გავაჩეროთ
არაუმეტეს 5 წუთი, შემდეგ წიწაკა გადმოვიღოთ ემალის ქვაბში, დავასხათ თბილი
მარინადი, დავაფაროთ ქვაბს თავსახური და
გავაჩეროთ 1 კვირით. მომზადების შემდეგ წიწაკას მოვასხათ ზეთი და ისე მივირთვათ.
მარინადის მომზადება:
წყალი ჩავასხათ ქვაბში, დავამატოთ ღვინის ძმარი, მარილი, დაფნის
ფოთოლი, ნიახური, კამა და გასუფთავებული ნიორი, დავდგათ გაზქურაზე და როდესაც
ადუღდება გადმოვდგათ გაზქურიდან.
|