მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1356
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 21 » ბლინები
16:58
ბლინები


ბლინები

 

მასალა:

პურის ფქვილი 1 ჭიქა + კიდევ 1/2 ჭიქა

რძე 2 ჭიქა + კიდევ 1/2 ჭიქა

კარაქი 4 ს/კ.

კვერცხი 3ც.

ცოტა მარილი.

მომზადება:

კვერცხის ცილა და გული (ყვითრი) განვაცალკევოთ ერთმანეთისაგან. კვერცხის გულს დავამატოთ რძე, გამდნარი კარაქი,  მარილი, შაქარი და კარაგად ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ თან ვურიოთ და ჩავყაროთ ფქვილი. კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე, დავამატოთ ფქვილიან მასას და კარგად ავურიოთ. (მომზადებული ცომი უნდა იყოს თხევადი) ტაფა გავაცხელოთ, წავუსვათ კარაქი, პატარა პორციებად დავასხათ მომზადებული ცომი და შევწვათ ბლინები ორივე მხრიდან. შეწვის შემდეგ მოვაყაროთ შაქარი.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 4229 | დაამატა: natia | ტეგები: ბლინები | რეიტინგი: 2.5/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: