ბლინები
მასალა:
პურის ფქვილი 1 ჭიქა + კიდევ 1/2 ჭიქა
რძე 2 ჭიქა + კიდევ 1/2 ჭიქა
კარაქი 4 ს/კ.
კვერცხი 3ც.
ცოტა მარილი.
მომზადება:
კვერცხის ცილა და
გული (ყვითრი) განვაცალკევოთ ერთმანეთისაგან. კვერცხის გულს დავამატოთ რძე,
გამდნარი კარაქი, მარილი, შაქარი და
კარაგად ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ თან ვურიოთ და ჩავყაროთ ფქვილი. კვერცხის ცილა
ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე, დავამატოთ ფქვილიან მასას და კარგად ავურიოთ.
(მომზადებული ცომი უნდა იყოს თხევადი) ტაფა გავაცხელოთ, წავუსვათ კარაქი, პატარა
პორციებად დავასხათ მომზადებული ცომი და შევწვათ ბლინები ორივე მხრიდან. შეწვის
შემდეგ მოვაყაროთ შაქარი.
|