ქართული ქადა
მასალა:
ცომი:
გაცრილი პურის ფქვილი 800გრ.
კარაქი 500გრ.
მაწონი 1 ჭიქა
სოდა 1 ჩ/კ.
კვერცხი 1ც.
მარილი 1 ჩ/კ.
ღვინის ძმარი 0,5 ჩ/კ.
შიგთავსი:
შაქარი 550გრ.
კარაქი 500გრ.
პურის ფქვილი 550გრ.
ვანილი 1ც.
მომზადება:
კარაქი დავაქუცმაცოთ დანით, დავამატო ფქვილი (კარაქი დარბილებული არ
უნდა იყოს) და კარგად ავურიოთ ხელით, შემდეგ დავამატოთ კვერცხი, მარილი, მაწონი
(მაწონში წინასწარ ჩავყაროთ სოდა), ძმარი და კარგად გადავზილოთ ერთიანი მასის
მიღებამდე. მომზადებული ცომი გავყოთ 4 ტოლ ნაწილად, თითოეული ცომის ნაწილი
დავამრგვალოთ, შევახვიოთ ცელოფანში და
შევდგათ მაცივარში 20 წუთით. 20 წუთის შემდეგ ცომის ერთი ნაწილი გამოვიღოთ
მაცივრიდან, გავაბრტყელოდ თხლად, შემდეგ ცომის მთლიან ზედაპირზე თანაბრად
გადავანაწილოთ ორი მუჭა (ან მეტი) შიგთავსი, გადავახვიოთ რულეტისებურად (დანარჩენი
3 ცომიც ასევე მოვამზადოთ) და დავჭრათ შეხვეული რულეტები სასურველი ზომის
ნაჭრებად, თითოეული ნაჭერი მოვათავსოთ
გამოსაცხობ ფორმაზე, შევდგათ 180*
ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 30 წუთის განმავლობაში.
შიგთავსის მომზადება:
ფქვილს ავურიოთ შაქარი, დავამატოთ გამდნარი კარქი, ვანილი, კარგად
ავურიოთ და შიგთავსი მზადაა.
|