მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  იანვარი 2025  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » ფქვილეული/ბურღულეული


მახოხი

 

ძველი ქართლური გლეხური საჭმელი – მახოხი, იგივე მახოხის შეჭამანდი, დღეს ფაქტობრივად დავიწყებას არის მიცემული. კერძი ძალზედ უბრალოა და შემადგნელების მხრივ თავადაც მიხვდებით, რომ მახოხი მხოლოდ და მხოლოდ ღარიბ გლეხებში თუ იქნებოდა პოპულარული. ამის მიუხედავად, ეს კერძი გასული საუკუნის არაერთ ცნობილ ქართველ მწერალსა და პუბლიცისტს აქვს მოხსენიებული მათ ნაწარმოებებში.

მახოხი მზადება შემდეგნაირად; ავიღოთ 1 კილოგრამი ქატო, დავასხათ 3 ლიტრი წყალი, გავაჩეროთ სამი-ოთხი დღე. როცა შემჟავდება გავწუროთ. ცალკე მოვშუშოთ ხახვი ერბოში, დავასხათ ეს გამოწურული წყალი, მოვუკიდოთ საფენელი (ფქვილი), წამოვადუღოთ და შევაგემოთ ნივრით, ქინძით, წიწაკით და მარილით გემოვნებით.

 

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4456 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


მესხური (რძის კორკოტი)

 

გავარჩევთ კორკოტს, გავრეცხავთ, დავდგამთ ცეცხლზე, მოვხარშავთ, წყალს რომ ჩაიდუღებს დავამატებთ რძის ნაწილს, მერე მეორე ნაწილს, იმდენ ხანს ვადუღებთ, რომ სასურველი სისქე მიიღოს, მარილს გემოვნებით გავუკეთებთ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2931 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (1)


ხინკალი თელავური (ერეკლესაგან)

 

მასალა:

1კგ. ფარში (საქონელი და ღორი, შეიძლება ცხვარიც დაემატოს!).

1,2კგ. ფქვილი (სასურეველია შინაური რუხი ფქვილი)

200გრ. ხახვი

2 კბილი ნიორი

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1822 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


მთიულური ხინკალი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 1,5კგ.

მარილი გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2653 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ხინკალი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 500გრ.

მარილი გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1865 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ხინკალი კახურად

 

მასალა: 

ცომი:

პურის ფქვილი 1კგ.

კვერც ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1666 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ხინკალი ქალაქური

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი 1კგ.

კვერცხი 1ც.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 8211 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


კარტოფილის ხინკალი

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი  1კგ.

natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (1)



ხაჭოს ხინკალი

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი 1,2კგ.

კვერცხი 1ც.

მარილი გემოვნებით.

natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)



კახური (ჭინჭრის ხინკალი)

 

მასალა:

ცომი:

წყალი 500მლ.

კვერცხი 1ც.

მარილი გემოვნებით

ფქვილი რამდენსაც შეიზელს.


შიგთავსი:

ჭინჭარი 2კგ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2350 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 »