მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ხინკალი
15:13
ხინკალი


ხინკალი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 500გრ.

მარილი გემოვნებით.


შიგთავსი:

მსუქანი ცხვრის ხორცი  300გრ.

ღორის ხორცი  200გრ.

ხახვი  3 თავი

ოხრახუში, ქინძი, ქონდარი, პილპილი და მარილი  გემოვნებით.


მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ მარილი, წყალი და კარგად მოვზილოთ (ცომი უნდა მოვზილოთ მაგარი), მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ, ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები და ისინიც გავაბრტყელოთ. თითოეულ ცომზე მოვათავსოთ მომზადებული დაახლოებით 1 ს/კ. შიგთავსი და შევახვიოთ. ხინკლები ჩავყაროთ ადუღებულ მარილიან წყალში (დროდადრო ვატრიალოთ ქვაბი რომ ქვაბის ძირს არ მიეკრას), როცა ყველა ხინკალი ამოტივტივდება, ვადუღოთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ ამოვიღოთ სასურველ ჭურჭელზე.


შიგთავსის მომზადება:

ხორცი და ხახვი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, ქინძი, ქონდარი, შავი პილპილი, მარილი, თბილი წყალი რამდენსაც შეიწოვს (დაახლოებით 1/2 ჩ/ჭ.) და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1862 | დაამატა: natia | ტეგები: ხინკალი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: