მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ხინკალი ქალაქური
15:05
ხინკალი ქალაქური


ხინკალი ქალაქური

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი 1კგ.

კვერცხი 1ც.

მარილი გემოვნებით.


შიგთავსი:

500გრ. ცხიმიანი საქონლის ან ცხვრის ხორცი, ან 300გრ. საქონლისა და 200გრ. ღორის ხორცი 

2-3 თავი ხახვი

ოხრახუში, ქინძი, პილპილი და მარილი გემოვნებით. 


მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ მარილი, კვერცხი, წყალი და მოვზილოთ რბილი ცომი, მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ, ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები და ისინიც გავაბრტყელოთ. თითოეულ ცომზე მოვათავსოთ მომზადებული დაახლოებით 1 ს/კ. შიგთავსი და შევახვიოთ. ხინკლები ჩავყაროთ ადუღებულ მარილიან წყალში (თანდათანობით ქვაბი ვატრიალოთ რომ ძირზე არ დაეკროს ხინკლები). როცა ყველა ხინკალი ამოტივტივდება, ვადუღოთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ ამოვიღოთ სასურველ ჭურჭელზე.


შიგთავსის მომზადება:

ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ხახვთან და მწვანილთან ერთად. მოვაყაროთ პილპილი, მარილი და კარგად გადავურიოთ. დავამატოთ ცოტაოდენი თბილი წყალი (რამდენსაც შეიწოვს დაკეპილი ხორცი). 

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 8055 | დაამატა: natia | ტეგები: ხინკალი ქალაქური | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: