ხინკალი ქალაქური
მასალა: ცომი:
ფქვილი 1კგ.
კვერცხი 1ც.
მარილი გემოვნებით.
შიგთავსი:
500გრ. ცხიმიანი საქონლის ან ცხვრის ხორცი, ან 300გრ. საქონლისა და
200გრ. ღორის ხორცი
2-3 თავი ხახვი
ოხრახუში, ქინძი, პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ფქვილს დავამატოთ მარილი, კვერცხი, წყალი
და მოვზილოთ რბილი ცომი, მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ,
ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები და ისინიც გავაბრტყელოთ. თითოეულ ცომზე მოვათავსოთ
მომზადებული დაახლოებით 1 ს/კ. შიგთავსი და შევახვიოთ. ხინკლები ჩავყაროთ ადუღებულ მარილიან წყალში (თანდათანობით ქვაბი ვატრიალოთ რომ ძირზე არ დაეკროს ხინკლები).
როცა ყველა ხინკალი ამოტივტივდება, ვადუღოთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ ამოვიღოთ
სასურველ ჭურჭელზე.
შიგთავსის მომზადება: ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, გავატაროთ
ხორცსაკეპ მანქანაში ხახვთან და მწვანილთან ერთად. მოვაყაროთ პილპილი, მარილი და
კარგად გადავურიოთ. დავამატოთ ცოტაოდენი თბილი წყალი (რამდენსაც შეიწოვს დაკეპილი
ხორცი).
|