მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » ხორციანი კერძები


ქათმის კუჭმაჭი ნიგვზით

 

მასალა:

ქათმის კუჭი და გულ-ღვიძლი 1კგ.

ნიგოზი 1 ჩ/ჭ.

2 კბილი ნიორი

1 ჩ/კ. ღვინის ძმარი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 5431 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მეგრული კუჭმაჭი (ჯურჯანი)

 

საქონლის შიგნეულობა მოვხარშოთ და დავჭრათ წვრილად. მოვთუშოთ ხახვი და ტომატი, ქვაბში ჩავყაროთ შიგნეულობა, დავუმატოთ სუნელები (ხმელი ქინძი,ნიორი ქონდარი, წიწაკა, უცხო სუნელი), მარილი და ძმარი გემოვნებით. სუფრასთან მივიტანოთ ცხელი.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 4720 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ხაში თბილისურად

 

მასალა:

ძროხის ფაშვი  1ც.

ძროხის ნაწლავები 1ც.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1936 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


კუპატი (აფხაზურა)

 

მასალა:

ღორის ხორცი   1კგ. (შეიძლება ძროხის და ღორის ხორცის არევაც)

წითელი ხახვი  200–300გრ.

კოწახური ან ბროწეული 60–70გრ. ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 5283 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


კუპატი

 

საშობაოდ დაკლული ღორის ნაწლავებისაგან ამზადებენ კუპატს. ძალიან დიდ ხანს და ყურადღებით რეცხავენ ნაწლავებს (სოდით, მარილით ან ღერღილით). აარჩევენ თანაბარი ზომის რამოდენიმე ნაწლავს და შეინახავენ ცალკე. დანარჩენს გაავლებენ ნელთბილ წყალს და დადგამენ მოსახარშად ღორის ფილტვთან, ღვიძლთან და ელენთასთან ერთად. მოხარშულ ნაწილებს დაჭრიან წვრილად მოაყრიან ქონდარს, მარილს, წითელ წიწაკას  და ბროწეულის მარცვლებს. მიღებულ მასას ჩატენიან მოუხარშავ გადაბრუნებულ ნაწლავებში. მოუკრავენ თავს და ჩამოჰკიდებენ ჰაერზე ან კვამლზე გასაშრობად. ასეთი  წესით დამზადებული კუპატი გაზაფხულამდე ინახება. სუფრაზე მიიტანება შამფურზე ან ტაფაზე შემწვარი ტყემლის საწებელთან  და ღომთან ერთად.  

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1903 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ხორცის კუპატი

 

მასლა:

4კგ. ძროხის ან ღორის ხორცი (ან მათი ნარევი)

5-6 თავი ხახვი

200გრ. ქონი

ნაწლავი - საჭირო რაოდნობის

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1981 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სვანური (ზისხორა-სისხლის ძეხვი)

 

ისევე, როგორც მთლიანად სვანური სამზარეულო, უნიკალურია სვანური ზისხორა - სისხლის ძეხვი, რომელსაც სვანები სადღესასწაულოდ ამზადებენ. მისი მომზადება სვანეთში მთელი რიტუალია. ღორის სისხლს გადაწურავენ, ურევენ ნაფერდალის ქონს, წვრილად დაკეპილ ხახვს, ნიორს, წიწაკას, უცხო სუნელს, კამას და მარილს. ხელით ურევენ და თან სისხლი დედდება. შენელებული სისხლის მასა თავსდება წინასწარ კარგად გარეცხილ ნაწლავებში. თითო ძეხვის სიგრძე 40-45 სმ-ია. ნაწლავს ჯერ კანაფის ძაფს მოუჭერენ, შემდეგ ასხამენ სისხლის მასას. ცალკე მზადდება გულ-ღვიძლის კუპატი. გულ-ღვიძლს ცოტა ხნის განმავლობაში ხარშავენ, ჭრიან, უმატებენ ქონს, ხახვს, სანელებლებს - ამ შემთხვევაშიც უცხო სუნელი, კამა, წიწაკა და მარილი არის მთავარი არომატული დანამატები. დატენიან ამ მასით ნაწლავებს და მოამზადებენ კუპატებს. ზოგი გულ-ღვიძლს ფილტვსაც უმატებს. ცალკე კეთდება დაფარშული ღორის კუჭი - კუჭსა და წვრილ ნაწლავებს ბადე ქონთან ერთად მოწალავენ, შემდეგ ქონსა და ნაწლავებს ძალიან წვრილა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 4688 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


რაჭული ლორი

 

ღორის ხორცს ვჭრით 2 ნაწილად და ვამარილებთ, ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 5005 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


რაჭული სალა

 

ღორის ქონს ვჭრით შუაზე და ვუსმევთ: მარილს, სვანურ მარილს, ვაყრით დანაყილ ნიორს და წითელ წიწაკას და თავზე მეორე ნაჭერს ვადებთ.კარგად ვკრავთ ძაფით და ვახვევთ პერგამენტის ქაღალდში.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 5448 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (1)


მესხური (აპოხტი)

 

ღორის ან ძროხის ხორცის საკმაო ზომის რბილ ნაჭრებს ოდნავ დასერავენ და ხის გობში დაამარილებენ ათი დღის განმავლობაში. შემდეგ გარეცხავენ ცივ წყალში და გაჰკიდებენ მზეზე გასახმობად, გამხმარ აპოხტს დაჭრიან პატარა ნაჭრებად და დაამარილებენ რაიმე ჭურჭელში, რომ რბილად და დიდხანს შეინახონ.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3027 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 19 20 »