მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მაისი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » ხორციანი კერძები


შემწვარი გოჭი იმერული ყველის ფარშით

 

მასალა:

გოჭი 1ც. 

გოჭის გულ-ღვიძლი და კუჭი

იმერული ყველი 750გრ. 

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2196 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სუპი თათარიახნი

 

მასალა:

საქონლის მკერდი 500გრ. 

სტაფილო 1ც. 

ხახვიnatia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ბოლნისური ყაურმა

 

მასალა:

საქონლის გულ-ღვიძლი (სჯობს ღორის, ცხვრის ან ახალგაზრდა საქონლის-დეკეულის) თავის მუცლის ქონით 

ხახვი 1,5 კგ.

წიწაკა მწვანე 2-3ც. (ძალიან მწარე არ უნდა) 

2-3 კბილი ნიორი 

natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ჯიგრის ყაურმა

 

მასალა:

1 ღორის ჯიგარი და ბადე-ქონი

500გრ. ხახვი

2 კონა ქინძი

2 ს/კ. ხმელი ქონდარი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 6183 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჯურჯალი

 

მასალა:

1 კგ. ძროხის ხორცი

0.5კგ. ღორის ხორცი

200 მლ. წყალი

1 ს/კ. ძმარი

natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)



ხაშლამა

 

მასალა:

საქონლის ხორცი  1კგ.

ხახვი  1 თავი

ნიახური ან ოხრახუში – გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2949 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ვარია მეგრულად

 

მასალა:

ვარია 1ც.

კარაქი  100გრ.

ხახვი  3-4 თავი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1966 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქათამი იმერულად

 

მასალა:

ქათამი

ხახვი 2-3 თავი

ხმელი სუნელი  1 ს/კ.

ქინძი 3 ძირ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2131 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ფერეიდნული (ქათმის მკერდის ბასთურმა)

 

თანაბრად დაჭრილი ხორცი ჩავდოთ ფაიფურის ჭურჭელში. დავაყაროთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, მარილი, პილპილი, დავასხათ ბროწეულის წვენი, დავახუროთ ხუფი და გავაჩეროთ რამდენიმე საათს. შემდეგ ავასხათ შამფურზე და შევწვათ ნაკვერჩხალზე.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2021 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ბატკნის ჩაქაფული

 

ბატკნის ხორცს (მთლად ქორფა არ გინდათ!) გარეცხავთ, ძვლიანად დაჭრით (არ მსხვილ, არც წვრილ, უფრო საშუალო ნაჭრებად) და ჩააწყობთ ქვაბში, იქვე დაუდებთ ცოტა დუმის ქონს, წვრილად დაჭრილს). დადგამთ ძალიან ნელ, ლამის მბჟუტავ ცეცხლზე და ადუღებთ იმ საკუთარ წვენში, რომელიც გამოუვა. გარეშე წყალს საერთოდ არ დაასხავთ არც ერთ ეტაპზე. თუ ამოშრა ხორცის მომზადებამდე, დაუმატებთ ღვინოს. რომ ამოშრება სითხე და ხორციც მომზადდება , დაასხით ისევ ღვინო (ცოტა!). დააყარეთ ერთი ფენა ნახევარალყებად დაჭრილი ხახვი. პარალელურად დაჭერით ბლომად ქინძი, იმის ნახევარი ოხრახუში და ერთი ბეწო ნიახური + ბლომად ახალი ხახვი + გრძელი კახური წიწაკა (გემოზე), აურიეთ ერთმანეთში და მოზადებულ ხორცს დაადეთ ეს ყველაფერი ფენად. დაუმატეთ ტყემალი (მე კონსერვირებული მირჩევნია ხოლმე, მაგრამ ახალიც კარგია, თუ მწარე არ არის) გემოზე. ბლომად ქორფა ტარხუნა დაჭერით მსხვილად, ან, თუ ღერო მაგარი აქვს, ეგ ღერო გამოაცალეთ, დატოვეთ მხოლოდ ფოთლები და აღარ დაჭრათ და ეგ ტარხუნაც ზემოდან დაადეთ ფენად. ფენები უნდა ისეთი იყოს, რომ მათ ქვეშ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 3026 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 19 20 »