მწვანე ლობიოს ბორანი
მასალა:
მწვანე ლობიო 1კგ.
წიწილა 1კგ.
ერბო 200გრ.
მწვანე ხახვი 1 კონა
... კითხვის გაგრძელება »
ღვიძლის ყაურმა
ღორის (ან ცხვრის) ღვიძლი 500გრ.
ხახვი 5-6 თავი.
პომიდორი 5-6ც.
ნიორი 1–2 კბილი
წიწილა ისრიმ–მაყვალში
ზეთი შესაწვავად
მარილი გემოვნებით.
ოჯახური
საქონლის ხორცი 1კგ.
კარტოფილი 1კგ.
ხახვი 2–3
წითელი ღვინის ძმარი 2 ს/კ.
წიწილა თეთრი ღვინის საწებლით
წიწილა 1ც.
კარაქი 30გრ.
ხახვი 2 თავი
პამიდორი 200გრ. (ან მწიფე ტყემალი - 50 გრამი)
სუნელებით შემწვარი ქათამი
ქათამი 1ც.
წითელი წიწაკა, ქინძის თესლი, ნიორი, კამა, ოხრახუში, რეჰანი, ქინძი, მარილი და ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი გემოვნებით.
მომზადება:
წიწაკას დავასხათ მდუ ... კითხვის გაგრძელება »
შემწვარი ქათამი ნიგვზის საწებლით (ბაჟა)
ნიგოზი 2 ჩ/ჭ.
ყვითელი ყვავილი (ზაფრანა) 1 ჩ/კ. ... კითხვის გაგრძელება »
შილაფლავი
ბატკნის ხორცი (მკერდის ნაწილი და და ნეკნები), 500გრ.
დუმა 100გრ.
მრგვალი ბრინჯი 250გრ.
ხახვი 4-5 საშუალო თავი,
შემწვარი ქათამი ტყემლის წვენით - იმერულად
ქათამი 1–2ც.
ახალი ტყემალის საწებელი და მარილი გემოვნებით.
კარგად გასუფთავებულ, გარეცხილ ქათ ... კითხვის გაგრძელება »
აჭარული კერძი - იახნი
ძროხის ხორცი 2კგ.
ხახვი 0,5კგ.
ნიგოზი 1 ჩ/ჭ.< ... კითხვის გაგრძელება »