სუნელებით შემწვარი ქათამი
მასალა:
ქათამი 1ც.
წითელი წიწაკა, ქინძის თესლი, ნიორი, კამა, ოხრახუში, რეჰანი, ქინძი, მარილი
და ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი გემოვნებით.
მომზადება:
წიწაკას დავასხათ მდუღარე წყალი და ასეთ მდგომარებაში დავტოვოთ
რამოდენიმე საათი. შემდეგ გადავწუროთ, დავუმატოთ დანაყილი ქინძის თესლი, ნიორი,
ქინძი, კამა, ოხრახუში, რეჰანი, მარილი და გავხსნათ ნიგვზიდან გამოხდილ ზეთში. ქათამი შამფურზე წამოვაგოთ, ცეცხლზე შევწვათ და ხანგამოშვებით
წავუსვათ ზემოაღნიშნული მასალა.
|