მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მაისი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » მასალის არქივი


კეცში გამომცხვარი ხაჭაპური

 

მასალა:

ფქვილი 1 კგ.

ყველი 1კგ.

კვერცხი 3ც.

მომზადება:

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1362 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ლობიანი

 

მასალა:

რძე  0.5ლ.

წყალი  0.5ლ.

საფუარი  ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2000 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


მაწვნიანი ხაჭაპური

 

მასალა:

პურის ფქვილი 1კგ.

მაწონი  2 ჩ/კ.

კვერცხი  2ც.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 3539 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


შავშური (ბორანი)

 

მასალა:

სიმინდის ფქვილი 1კგ.

კვერცხი 1ც.

სოდა 1 ჩ/კ.

natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)



ლეჩხუმური სიმინდიანები

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 1კგ.

საფუარი (დროჟი) 1 ს/კ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1922 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ლეჩხუმური (ნიგვზიანი პური)

 

მასალა:

500გრ. დაფქული ნიგოზი

2 თავი ხახვი

მარილი.

მომზადება:

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2817 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


მთიულური (ჭიმური)

 

მასალა:

სიმინდის ფქვილი 1კგ.

ერბო და მარილი გემოვნებით

ზეთი შესაწვავად.

natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)




მესხური (ბიში)

 

მასალა:

პურის ფქვილი 500გრ.

საფუარი (დროჟი) 1 ს.კ. (ადრე იყენებდნენ ცომის ხაშს, უფრო მომჟავო გემო დაკრავდა ბიშებს, რაც ძალიან კარგი იყო)

წყალი 11/3 ჩ.ჭ 

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4109 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


მესხური (ფუნთუშები)

 

ფუნთუშს ზელენ რძით და საფუარით. გემოვნებით მარილს უკეთებენ და ,,წმინდა ერბოსაც" შეაზელენ.როცა ცომი გაღვივებულია, გამოსაცხობად მიაქვთ ფურნეში. ამოიღებენ პატარა გუნდებს, აწყობენ რუკაზე „თავს აიღებს", წაუსვამენ ათქვეფილ კვერცხს, გახვრეტავენ შუაში ხელით ან მისცემენ ოდნავ მოგრძო ფორმას და ისე აცხობენ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1373 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ახალგორული (ფურცლიანი ქადა)

 

გასაკუთრებულად გემრიელია ახალგორული "ფურცლიანი" ქადა, რომელიც თონეში, ფურნეში ან ჩვეულებრივ გაზქურაშიც ცხვება. რამდენიმე გუნდა ცომს აბრტყელებენ, ყოველ ფენას ერბოს უსვამენ და შაქრავენ. ბოლო ფენას მოაყრიან გულს ( შაქარი, ფქვილი, ერბო), ამოუკეცავენ გვერდებს ლამაზად ყვავილისებურად და აცხობენ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4290 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 174 175 176 177 178 ... 226 227 »