მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მაისი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » მასალის არქივი


მესხური (ყათმა – ყაიღანა)

 

მასალა:

თეთრი პური 1ც.

კვერცხი 6–7ც.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ახლად გამომცხვარი პური დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. კვერცხს დავამატოთ მარილი, ავთქვიფოთ, ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1562 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)

 

 

მოხეური დაკეპილი ხინკალი

 

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი 1კგ.

მარილი გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4484 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


გურული (ბრინჯულა)

 

ცომი იზილება ნაბეღლავით ან მაწონით, ცომს ცხიმი არ უნდა. სოდა - ძალიან ცოტა. ცომი უნდა იყოს ძალიან ნაზი, ხელზე უნდა ეწეპებოდეს. ერთი თითის სისქეზე ბრტყელდება ტაფაზე ან ჟაროვნაზე. ზემოდან ედება: იმდენი ყველი, რომ გაბრტყელებული ცომის სისქე გამოვიდეს. ყველში  უნდა აიზილოს კვერცხები გულიან-ცილიანად. 1 კგ. ყველს ჭირდება დაახლოებით 4-5 კვერცხი. როცა ყველი ცომზე გასწორდება, საკმაოდ ახლო-ახლო უნდა ჩაეწყოს კარაქის ნაკუწები. დავდებთ ცხიმწასმულ ტაფაზე და გამოვაცხობთ. ცხვება, სანამ ზემოდან არ გაწითლდება.  გამოდის სქელი, ფუმფულა, ყველი რაღაც ცალ-ცალკეა გამდნარი - მოხარული ბრინჯივით.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4087 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


სვანური  (ჭვიშტარი)

 

სუფთად გაცრილი სიმინდის ფქვილი მოვზილოთ რძესა და მაწონში. ავურიოთ ერთი-ორი კვერცხი. ამოვაგუნდაოთ გუნდა გავყოთ 2 ნაწილად და გავაბრტყელოთ, ერთი ფენა დავდგათ გახურებულ ქვის კეცზე, მოვაყაროთ 5-6 ჩაის ჭიქა დაფხვნილი იმერული ყველი, დავაფაროთ ზემოდან ცომის მეორე ნახევარი და გავაბრტყელოთ. ზემოდან მოვასხათ დაფხვნილი ყველისა და კვერცხის ნარევი. დავადოთ ნაკვერცხლები და გამოვაცხოთ გაწითლებამდე. ზემო სვანეთში ასეთ ხაჭაპურს

ჭვიშტარს უწოდებენ და ქვემო სვანეთში კი ლუკნარს.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2021 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


შოთის პური

 

მასალა:

ფქვილი 250გრ.

საფუარა 1გრ.

მარილი გემოვნებით. 

მომზადება:

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4933 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


შექერბურა

 

მასალა:

კარაქი 200გრ.

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს

მწკივი მარილი

შაქარი, ნიგოზი და დარიჩინი გემოვნებით.

natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)



თხილის ნამცხვარი

 

მასალა:

200გრ. კარაქი

200გრ. შაქარი

1 პაკეტი ვანილი

2 ს/კ. ნუშის ლიქიორი ან ნუშის ვაჟინი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1529 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ჭინჭრის ხინკალი

 

მასალა:

500გრ. ჭინჭარი

4 ძირი ნედლი ხახვი

1 კონა ქინძი,

2 ძირი ცერეცო ან კამა

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1575 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ნიგვზის ხინკალი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 500–600გრ.

მარილი გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1800 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


აფხაზური აბისტა _ ღომი

 

ცივ წყალში გახსენით ცოტა სიმინდის ფქვილი და მორევით ადუღეთ. თანდათან შესქელებამდე მოუკიდეთ წმინდად გაცრილი ფქვილი, განუწყვეტელი მორევით ხარშეთ. როცა მოიშუშება, ამოარიგეთ თეფშებზე. ჭამენ ხელით ლობიოსთან, რძესთან, ყველთან, ხორცთან ერთად.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2631 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (1)

« 1 2 ... 175 176 177 178 179 ... 226 227 »