მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ლობიანი
14:03
ლობიანი


ლობიანი

 

მასალა:

რძე  0.5ლ.

წყალი  0.5ლ.

საფუარი  15გრ.

შაქარი  1 ჩ/კ.

მარილი  1 ჩ/კ.

ზეთი  3 ს/კ.

ფქვილი  2კგ.

ლობიო  1კგ.

შავი წიწაკა - გემოვნებით

ქონდარი  2 ჩ/კ.

ცომის მომზადება:

საერთოდ ლობიანის ცომს აკეთებენ წყალზე, მაგრამ შეიძლება  რძის დამატებაც. გამოდის უფრო გემრიელი. შევურიოთ ერთმანეთს თბილი წყალი და თბილი რძე 1:1 (უნდა გამოვიდეს 1 ლიტრი) დავამატოთ 1 ჩ/კ. საფუარი, შაქარი და მარილი, კარგად ავურიოთ. დავაყაროთ ფქვილი, ავურიოთ და დავტოვოთ ცოტა ხნით, რომ ამოვიდეს. როცა ცომი ამოვა დავამატოთ დანარჩენი ფქვილი, ჩავასხათ 2 ს/კ. ზეთი და მოვზილოთ ცომი. ცომი უნდა გამოვიდეს ელასტიური. კიდევ ერთხელ დავტოვოთ ცომი, რომ ამოვიდეს. სანამ ცომი ამოდის მოვამზადოთ გულსართი. მოვხარშოთ ლობიო. როცა მოიხარშება ჩავყაროთ თუშფალანგზე და გავავლოთ წყალი. შემდეგ მოხარშული ლობიო გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში (ან დავჭყლიტოთ). დავამატოთ მარილი, ქონდარი, წიწაკა და ყველაფერი კარგად ავურიოთ. ტაფაზე დავყაროთ დაჭრილი ღორის ქონი ან ბეკონი და შევბრაწოთ.  გამდნარი ქონი ჩავასხათ ლობიოში და კარგად ავურიოთ. ცომი ამოვიღოთ და გავყოთ 12 ნაწილად. დავამრგვალოდ და დავტოვოთ ცოტა ხნით რომ ამოვიდეს. ამის შემდეგ გავაბრტყელოთ, ჩავდოთ გულსართი და შევკრათ როგორც ხინკალი. ლობიანის სისქე არ უნდა აღემატებოდეს 1 სანტიმეტრს. შევწვათ ლობიანი ორივე მხრიდან გაცხელებულ ტაფაზე,  სასურველია არანაირი ცხიმი არ ვიხმაროთ. ცეცხლი უნდა იყოს დაბალი. როცა შეიბრაწება ამოვიღოთ თეფშზე და ცავუსვათ კარაქი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1988 | დაამატა: natia | ტეგები: ლობიანი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: