ლეჩხუმური სიმინდიანები
მასალა: ცომი:
პურის ფქვილი 1კგ.
საფუარი (დროჟი) 1 ს/კ.
მარილი გემოვნებით.
შიგთავსი:
სიმინდის ფქვილი 500–600გრ.
ღორის ქონი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ფქვილს დავამატოთ საფუარი, მარილი და მოვზილოთ
ცომი. გავაჩეროთ გასაფუებლად რამოდენიმე საათით. როცა ამოვა გავანაწილოთ გუნდებად,
გავაბრტყელოთ, გაბრტყელებულ ცომის შუა ნაწილში მოვათავსოთ შიგთავსი, მოვუკრათ
თავი, გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ ტაფაზე ზეთში ან ქონში. სიმინდიანებს ლეჩხუმში
თეთრ ქონიანებსაც უწოდებენ.
შიგთავსის მომზადება:
სიმინდის ფქვილს დავამატოთ ქონი, მარილი და
მოვზილოთ კარგად.
|