მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 13
სტუმარი: 13
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ლეჩხუმური სიმინდიანები
13:57
ლეჩხუმური სიმინდიანები


ლეჩხუმური სიმინდიანები

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 1კგ.

საფუარი (დროჟი) 1 ს/კ.

მარილი გემოვნებით.

 

შიგთავსი:

სიმინდის ფქვილი 500–600გრ.

ღორის ქონი და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ საფუარი, მარილი და მოვზილოთ ცომი. გავაჩეროთ გასაფუებლად რამოდენიმე საათით. როცა ამოვა გავანაწილოთ გუნდებად, გავაბრტყელოთ, გაბრტყელებულ ცომის შუა ნაწილში მოვათავსოთ შიგთავსი, მოვუკრათ თავი, გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ ტაფაზე ზეთში ან ქონში. სიმინდიანებს ლეჩხუმში თეთრ ქონიანებსაც უწოდებენ.

 

შიგთავსის მომზადება:

სიმინდის ფქვილს დავამატოთ ქონი, მარილი და მოვზილოთ კარგად.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1997 | დაამატა: natia | ტეგები: ლეჩხუმური სიმინდიანები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: