მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მაისი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » ფქვილეული/ბურღულეული


მთიულური (ჭიმური)

 

მასალა:

სიმინდის ფქვილი 1კგ.

ერბო და მარილი გემოვნებით

ზეთი შესაწვავად.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2236 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)



მესხური (ბიში)

 

მასალა:

პურის ფქვილი 500გრ.

საფუარი (დროჟი) 1 ს.კ. (ადრე იყენებდნენ ცომის ხაშს, უფრო მომჟავო გემო დაკრავდა ბიშებს, რაც ძალიან კარგი იყო)

წყალი 11/3 ჩ.ჭ 

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4100 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


მესხური (ფუნთუშები)

 

ფუნთუშს ზელენ რძით და საფუარით. გემოვნებით მარილს უკეთებენ და ,,წმინდა ერბოსაც" შეაზელენ.როცა ცომი გაღვივებულია, გამოსაცხობად მიაქვთ ფურნეში. ამოიღებენ პატარა გუნდებს, აწყობენ რუკაზე „თავს აიღებს", წაუსვამენ ათქვეფილ კვერცხს, გახვრეტავენ შუაში ხელით ან მისცემენ ოდნავ მოგრძო ფორმას და ისე აცხობენ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1369 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ახალგორული (ფურცლიანი ქადა)

 

გასაკუთრებულად გემრიელია ახალგორული "ფურცლიანი" ქადა, რომელიც თონეში, ფურნეში ან ჩვეულებრივ გაზქურაშიც ცხვება. რამდენიმე გუნდა ცომს აბრტყელებენ, ყოველ ფენას ერბოს უსვამენ და შაქრავენ. ბოლო ფენას მოაყრიან გულს ( შაქარი, ფქვილი, ერბო), ამოუკეცავენ გვერდებს ლამაზად ყვავილისებურად და აცხობენ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4277 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


მესხური (ყათმა – ყაიღანა)

 

მასალა:

თეთრი პური 1ც.

კვერცხი 6–7ც.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ახლად გამომცხვარი პური დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. კვერცხს დავამატოთ მარილი, ავთქვიფოთ, ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1559 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)

 

 

მოხეური დაკეპილი ხინკალი

 

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი 1კგ.

მარილი გემოვნებით.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4465 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


გურული (ბრინჯულა)

 

ცომი იზილება ნაბეღლავით ან მაწონით, ცომს ცხიმი არ უნდა. სოდა - ძალიან ცოტა. ცომი უნდა იყოს ძალიან ნაზი, ხელზე უნდა ეწეპებოდეს. ერთი თითის სისქეზე ბრტყელდება ტაფაზე ან ჟაროვნაზე. ზემოდან ედება: იმდენი ყველი, რომ გაბრტყელებული ცომის სისქე გამოვიდეს. ყველში  უნდა აიზილოს კვერცხები გულიან-ცილიანად. 1 კგ. ყველს ჭირდება დაახლოებით 4-5 კვერცხი. როცა ყველი ცომზე გასწორდება, საკმაოდ ახლო-ახლო უნდა ჩაეწყოს კარაქის ნაკუწები. დავდებთ ცხიმწასმულ ტაფაზე და გამოვაცხობთ. ცხვება, სანამ ზემოდან არ გაწითლდება.  გამოდის სქელი, ფუმფულა, ყველი რაღაც ცალ-ცალკეა გამდნარი - მოხარული ბრინჯივით.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4084 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


სვანური  (ჭვიშტარი)

 

სუფთად გაცრილი სიმინდის ფქვილი მოვზილოთ რძესა და მაწონში. ავურიოთ ერთი-ორი კვერცხი. ამოვაგუნდაოთ გუნდა გავყოთ 2 ნაწილად და გავაბრტყელოთ, ერთი ფენა დავდგათ გახურებულ ქვის კეცზე, მოვაყაროთ 5-6 ჩაის ჭიქა დაფხვნილი იმერული ყველი, დავაფაროთ ზემოდან ცომის მეორე ნახევარი და გავაბრტყელოთ. ზემოდან მოვასხათ დაფხვნილი ყველისა და კვერცხის ნარევი. დავადოთ ნაკვერცხლები და გამოვაცხოთ გაწითლებამდე. ზემო სვანეთში ასეთ ხაჭაპურს

ჭვიშტარს უწოდებენ და ქვემო სვანეთში კი ლუკნარს.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2016 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


შოთის პური

 

მასალა:

ფქვილი 250გრ.

საფუარა 1გრ.

მარილი გემოვნებით. 

მომზადება:

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4929 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


შექერბურა

 

მასალა:

კარაქი 200გრ.

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს

მწკივი მარილი

შაქარი, ნიგოზი და დარიჩინი გემოვნებით.

natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 »