ფეტვის ჭვიშდარი, ანუ ლუკვნე
მოზილეთ სახაჭაპურე ცომი, გააბრტყელეთ და ჩაურთეთ ყველთან ერთად შეზელილი ფეტვის ფქვილი და გამოაცხვეთ, როგორც ხაჭაპური.
ღომისღომი
მასალა:
ღომის მარცვალი 200გრ.
წყალი 60 მლ.
მომზადება:
ღომის მარცვლები გაარჩიეთ, რამდენჯერმე გარეცხეთ, დაასხით თბილი წყალი, დადგით ცეცხლზე, ადუღების დროს შეყენებული ქაფი მოხადე ... კითხვის გაგრძელება »
წითელი მუხუდოს მუკაშარი
მუხუდო ან ცერცვი 250გრ.
დანაყილი ნიგოზი 25გრ.
ხახვი ... კითხვის გაგრძელება »
მეგრული (კვარი)
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
კვერცხი 1ც.
ჭყინტი ყველი ... კითხვის გაგრძელება »
ქართული ხალვა
500გრ. თეთრი სიმინდის ფქვილი
250გრ. კარაქი
375გრ. შაქარი.
... კითხვის გაგრძელება »
შაქარლამა ნუშით
პურის ფქვილი 700გრ.
შაქრი 2 ჭიქა
კვერცხი 3ც.
კარაქი 200გრ.
natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)
აჭარული (შაქარლამა)
ბრინჯის ფქვილი 1 კგ.
შაქარი1 კგ.
ერბო 500გრ.
პიტნის სუპი
თეთრი სიმინდის ფქვილი (მსხვილად დაფქვილი) 1/2 ჭიქა
პიტნა საშუალო კონა
იმერული ყველი ან სულგუნი 100გრ.
ხავიწი
500გრ. ხორბლის ფქვილი
100გრ. კარაქი
მარილი გემოვნებით
შაქრი მოსაყრელად.
მჭადი
თეთრი სიმინდის ფქვილი 2 ჭიქა
რძე 1/2 ჭიქა
შაქარი 1/2 ჩ/კ.
კარაქი 20-30გრ.