ღომისღომი
მასალა:
ღომის მარცვალი 200გრ.
წყალი 60 მლ.
მომზადება:
ღომის მარცვლები გაარჩიეთ, რამდენჯერმე გარეცხეთ, დაასხით თბილი
წყალი, დადგით ცეცხლზე, ადუღების დროს შეყენებული ქაფი მოხადეთ და ხარშეთ. შემდეგ
ჩაზილეთ მოგრძო მრგვალი ჯოხით (სუთით), დაახურეთ ქვაბს სახურავი და ნელ ცეცხლზე
ჩაშუშეთ; როცა წყალს კარგად შეიშრობს და მარცვლები მოხარშული იქნება, ღომი ჩაზილეთ
სუთით, დაასველეთ ჩოგანი წყალში და გადაიღეთ თეფშზე.
|