მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ქართული ხალვა
12:55
ქართული ხალვა


ქართული ხალვა

 

მასალა:

500გრ. თეთრი სიმინდის ფქვილი

250გრ. კარაქი

375გრ. შაქარი.

მომზადება:

სიმინდის ფქვილი გავცრათ ჯამში. კარაქი გავადნოთ ქვაბში დაბალ ტემპერატურაზე, ნელ–ნელა ჩავყაროთ ფქვილი, ვურიოთ ხის კოვზით და გავაჩეროთ დაბალ ტემპერატურაზე ღია ყავისფერი ფერის მიღებამდე. შაქარი გავყოთ თანაბრად შუაზე, ერთი ნაწილი ჩავყაროთ ქვაბში ავურიოთ, შაქრის მეორე ნაწილისგან მოვამზადოთ სიროფი: შაქარი გავხსნათ 375მლ. ცხელ წყალში (გავაჩეროთ გაზქურაზე სანამ მთლიანად არ გადნება შაქარი). ცოტათი გავაცივოთ და ჩავასხათ  მომზადებულ ფქვილიან მასაში, შემდეგ მოვზილოთ კარგად  ერთიანი მასის მიღებამდე. როცა მასა გაცივდება, გავყოთ პატარა ნაწილებად, დაახლოებით 50გრ. მივცეთ ბურთის ფორმა, მოვათავსოთ თეფშზე, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი და მივიტანოთ სუფრაზე.

(ხალვისთვის ფქვილი შეგვიძლია ავიღოთ შერეული – ნახევარი სიმინდის ფქვილი, ნახევარი პურის ფქვილი. კარგად ინახება ბნელ ადგილას, შევახვიოთ პერგამონტის ქაღალდში.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2167 | დაამატა: natia | ტეგები: ქართული ხალვა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: