ხავიწი
მასალა:
500გრ. ხორბლის ფქვილი
100გრ. კარაქი
მარილი გემოვნებით
შაქრი მოსაყრელად.
მომზადება:
ჯამში ჩავასხათ 500მლ. თბილი წყალი დავამატოთ გაცრილი ფქვილი და
კარგად გავძრათ (შეგვიძლია მიქსერითაც). ქვაბში ავადუღოთ 1 ლიტრი წყალი, ხის
ჯოხით ვურიოთ და ცოტ–ცოტა ჩავასხათ
მთლიანი მასა. ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე, განუწყვეტლივ ვურიოთ რათა მივიღოთ
ერთიანი მასა. ვხარშოთ სანამ ფქვილის სუნი არ გაქრება დაახლოებით 40 წუთი,
მომზადებამდე 5 წუთით ადრე მოვაყაროთ მარილი. ქვაბში გავადნოთ კარაქი და
მოვამზადოთ დაბალ ტემპერატურაზე ოქროსფერი–ყავისფერი ფერის მიღებამდე. მომზადებული
მასა ამოვიღოთ სათითაოდ თეშებზე და შუაში ჩავასხათ კარაქი, შაქარი მოვაყაროთ
გემოვნებით.
|