მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 16
სტუმარი: 16
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » პიტნის სუპი
12:49
პიტნის სუპი


პიტნის სუპი

 

მასალა:

თეთრი სიმინდის ფქვილი (მსხვილად დაფქვილი) 1/2 ჭიქა

პიტნა საშუალო კონა

იმერული ყველი ან სულგუნი 100გრ.

მომზადება:

ქვაბში ჩავასხათ 1,8ლ. წყალი დავდგათ გაზქურაზე, ვადუღოთ მაღალ ტემპერატურაზე. ცალკე ჯამში, მცირე რაოდენობის ცხელ წყალში გავხსნათ სიმინდის ფქვილი, კარგად ავურიოთ (გავძრათ) რო არ დარჩეს გოროხები, შემდეგ გაზქურაზე დადგმულ წყალს დავუწიოთ ტემპერატურა და ჩავასხათ გაძრული სიმინდის ფქვილი, განუწყვეტლივ ვურიოთ (რო არ დარჩეს გოროები) მომზადებამდე, სანამ არ გაქრება ნედლი ფქვილის სუნი, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი პიტნა, ავურიოთ და ვხარშოთ 5 წუთი. აღნიშნული დროპის გასვლის შემდეგ, გადმოვდგათ გაზქურიდან დავამატოთ გახეხილი ყველი, ჩქარა ავურიოთ და იმწუთასვე დავასხათ მომზადებულ თეფშებზე, რათა ყველი არ დარჩეს ერთ ადგილას.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1927 | დაამატა: natia | ტეგები: პიტნის სუპი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: