ჭინჭრის ხინკალი
მასალა:
500გრ. ჭინჭარი
4 ძირი ნედლი ხახვი
1 კონა ქინძი,
2 ძირი ცერეცო ან კამა
მარილი, წიწაკა _ გემოვნებით
1 ჩ/ჭ გატარებული ნიგოზი ან თხილი
2 კბილი ნიორი.
მომზადება:
ჭინჭარი მოხარშეთ, გაწურეთ, შეაზილეთ დაჭრილი ქამა და ქინძი, დანაყილი
ნიორი, ნიგოზი, მოშუშული ხახვი. მოზილეთ მაგარი ცომი, გააბრტყელეთ, ამოჭერით,
დადეთ თითოეულზე ჭინჭარი და ხინკლისებურად მოახვიათ.
|