თხილის ნამცხვარი
მასალა:
200გრ. კარაქი
200გრ. შაქარი
1 პაკეტი ვანილი
2 ს/კ. ნუშის ლიქიორი ან ნუშის ვაჟინი
4 კვერცხი
300გრ. ფქვილი
1 ს/კ. სოდა
100გრ. თხლად დაჭრილი თხილი
30გრ. შაქარი
30გრ. კარაქი.
მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი და წაუსვით ცხიმი საცხობ ფირფიტას. კარაქი, შაქარი,
ვანილი და ნუშის ლიქიორი კარგად ათქვიფეთ, ჩაახალეთ თითო-თითო კვერცხი. შეურიეთ
ფქვილი და სოდა. ცომი გაანაწილეთ ფირფიტაზე, შედგით ცხელ ღუმელში და გამოაცხვეთ.
თხლად დაჭრილ თხილს შეურიეთ შაქარი და მოაყარეთ ნამცხვარს. ზემოდან დაადეთ კარაქის
ანათალი და აცხვეთ კიდევ 15-20 წუთი.
|