მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » ბოსტნეული/ფხალეული


ლობიოს შეჭამანდი

 

მასალა:

ლობიო 500გრ.

ნიგოზი გატარებული 2–3 ს/კ.

ხახვი 3 თავი

ქინძი, ქონდარი და ტარხუნდა 1–1 კონა

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 4189 | დაამატა: natia | თარიღი: 29.08.2011 | კომენტარი (1)


მაყვლის ჭრიანტელი

 

მასალა:

მაყვალი 1კგ.

ხახვი 1–2 თავი

კიტრი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2392 | დაამატა: natia | თარიღი: 29.08.2011 | კომენტარი (0)


დანდური

 

მასალა:

დანდური 1კგ.

ხახვი 4–5 თავი

ქინძი და ოხრახუში 1–1 კონა

ძმარი და მარილი გემოვნებით

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 12739 | დაამატა: natia | თარიღი: 29.08.2011 | კომენტარი (0)


გოგრის ფხალი

 

მასალა:

გოგრა 1ც.

ხახვი 2–3 თავი

შვინდი ჩირი, ნიგოზი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 3321 | დაამატა: natia | თარიღი: 29.08.2011 | კომენტარი (0)


ნიგვზით ფარშირებული კვერცხი

 

მასალა:

კვერცხი 10ც.

ნიგოზი  3 / 4 ჭიქა

ნიორი 2-3 კბილი

უცხო სუნელი 1 ჩ/კ.

ზაფრანა 1 ჩ/კ.

მწვანე სალათის ფოთოლი< ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2097 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


სოკო სულგუნით

 

მასალა:

სოკო  300გრ.

სულუგუნი ყველი  100გრ.

ხახვი  1 თავი

გამდნარი კარაქი  ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2530 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ლეჩხუმური (კვახისწელა)

 

კვახისგან აკეთებდნენ საჭამადს. ოღონდ ეს უფრო ზამთრისათვის იცოდნენ. ნედლ კვახს გათლიდნენ, გაკიდებდნენ მზეზე, გაახმობდნენ და ზამთრისთვის შეინახავდნენ. ზამთარში კი, როცა საჭამადის დამზადება უნდოდათ, დაალბობდნენ, მოხარშავდნენ და შეკაზმავდნენ. ,,ვუზამდით ნიგოზს და ხახვს, ძმარში შევსრისავდით, გავქნიდით და ისე ვჭამდით ზამთარში”. ასეთ საჭმელს კვახისწელა კაკალსაც უწოდებდნენ. ეს სიტყვა იმერულშიც დასტურდება: ,,კვახიწლა-კანგაცლილი გოგრის თასმისებური ანაჭრები, გამხმარს ხარშავენ და ნიგვზითა და ძმრით შეზავებულს შეჭამადად ხმარობდნენ.”

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1812 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ბაჟე (მეგრული)

                                                            

მასალა:

ნიგოზი (გათეთრებული) 500გრ.

იმერული ზაფრანა 1 ს/კ.

წითელი დაფქვილი წიწაკა 1 ჩ/კ.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 9700 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ლობიოს სუპი

 

მასალა:

ლობიო (თეთრი ან ჭრელი)250-300გრ.

ხახვი 1–2 თავი

სტაფილო 1ც.

პომიდორი 1ც.

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2272 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


სარმა

 

მასალა:

პატარა ბულგარული წიწაკა 20ც.

დიდი ბულგარული წიწაკა 1–2ც. შიგთავსისთვის

მცენარეული ზეთი 3–4 ს/კ.

კომბოსტოს ფურცელი 25-30ც.

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2433 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »