გოგრის ფხალი
მასალა:
გოგრა 1ც.
ხახვი 2–3 თავი
შვინდი ჩირი, ნიგოზი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
გოგრა დავჭრათ ოთხად, თესლი და გული გამოვაცალოთ, ჩავაწყოთ ქვაბში,
დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. როცა მოიხარშება ამოვიღოთ და გავაცივოთ, ქერქი
გავაცალოთ და დავკეპოთ სასურველ ნაჭრებად. მერე ავურიოთ გარცეული და დამბალი
შვინდის ჩირი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, წმინდად დანაყილი ნიგოზი და შევურიოთ
ერთმანეთს. შემდეგ გადავიტანოთ ტაფაზე და მოვშუშოთ, ბოლოსკენ მოვაყაროთ მარილი და
მზადაა.
|