სარმა
მასალა:
პატარა ბულგარული წიწაკა 20ც.
დიდი ბულგარული წიწაკა 1–2ც. შიგთავსისთვის
მცენარეული ზეთი 3–4 ს/კ.
კომბოსტოს ფურცელი 25-30ც.
გრძელი ბრინჯი 3 ჭიქა
პრასი (თეთრი ნაწილი) 200გრ.
ხახვი 3–4 თავი
სტაფილო 1–2ც.
ნიორი 3-4 კბილი
ოხრახუში, ქინძი და რეჰანი 1–1 დიდი კონა
მცენარეული ზეთი 4 ს/კ.
მწვანე ცხარე წიწაკა 1–2ც.
შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ბრინჯი დავალბოთ ცივ წყალში 30 წუთი. პრასი და ხახვი გავასუფთავოთ და
დავჭრათ წვრილად და შევწვათ ზეთში, მიღებამდე 7–10 წუთი ოქროსფერი ფერის
მიღებამდე, შემდეგ დავამატოთ კუბიკებად დაჭრილი სტაფილო, ცოტა მოვითუშოს და
დავამატოთ კვადრატულად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, ვთუშოთ 5 წუთი, შემდეგ დავამატოთ
წვრილად დაჭრილი მწვანილები და გავაჩეროთ გაზქურაზე კიდევ 2 წუთი. ბრინჯი
გადმოვიღოთ დუშლაკზე, ავურიოთ მომზადებულ ბოსტნეულს, დავუმატოთ გატარებული ცხარე
წიწაკა, ნიორი, მოვაყაროთ მარილი შავი პილპილი და კარგად ავურიოთ. კომბოსტოს
ფოთლები მოვწალოთ მარილიან წყალში და გადმოვიღოთ დუშლაკზე. პატარა ბულგარული
წიწაკები გავასუფთავოთ გულისგან ისე რომ არ გაგვეჭრას კედლები. კომბოსტოს ფოთლებში
მოვათავსოთ ფარში და შევახვიოთ, გასუფთავებული ბულგარული წიწაკები გამოვტენოთ
ფარშით და ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ ცხელი წყალი ისე რომ მთლიანად დაფაროს მასა.
მოვაყაროთ მარილი და დავდგათ დაბალ ტემპერატურაზე, ვხარშოთ მომზადებამდე დაახლოებით
30 წუთი. სუფრაზე გავიტანოთ ცხლად ან ცივად.
|