დანდური
მასალა:
დანდური 1კგ.
ხახვი 4–5 თავი
ქინძი და ოხრახუში 1–1 კონა
ძმარი და მარილი გემოვნებით
ნიორი სურვილისამებრ.
მომზადება:
დანდური გავარჩიოთ, კარგად გავრეცხოთ, მდუღარე წყალში ჩავყაროთ და
მოვხარშოთ, როცა მოიხარშება თუშფალანგზე აგადავიტანოთ რო კარგად დაიწრიტოს. შემდეგ
წვრილად დავჭრათ ხახვი, მწვანილი და ეს ყველაფერი ჩავაყაროთ დანდურს, მოვაყაროთ
მარილი, მოვასხათ ძმარი და კარგად ავურიოთ. შეგვიძლია სურვილისამებრ დავამატოთ
დანაყილი ნიორი.
|