ზარმაცი ფლავი ხორცის ფარშით და ისპანახით
მასალა:
ცხვრის ან საქონლის ხორცის ფარში 300გრ.
ისპანახი 500გრ.
ბრინჯი 1,5 ჭიქა
ნაღები 200გრ.
ხახვი 1 თავი
მცენარეული ზეთი
ხმელი ქინძი, წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ისპანახი, მოვწალოთ და გავატაროთ. ხახვი დავჭრათ წვრილად და შევწვათ
ზეთში, დავამატოთ ხორცის ფარში, გატარებული ისპანახი და ვთუშოთ 5–10 წუთი, შემდეგ
მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, დანის წვერით მუსკატის კაკალი, დავაყაროთ თავზე
ბრინჯი, დავასხათ ნაღები და 200–400მლ. წყალი (წყალი იმის მიხედვით თუ რამდენი
ბრინჯი გამოვიყენეთ) ვთუშოთ თავდახურულად სანამ წყალს მთლიანად არ ჩაიშრობს.
|