ველური პრასი ქართულად
მასალა:
ველური პრასი 500გრ.
ძმარი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ველური პრასი გადავარჩიოთ და კარგად გავრეცხოთ წყალში, შემდეგ
დავასხათ ადუღებული წყალი. ქვაბში ავადუღოთ წყალი, ჩავყაროთ მარილი, ჩავყაროთ
ველური პრასი და მოვხარშოთ მომზადებამდე. შემდეგ გადმოვიღოთ დუშლაკზე, გავაცივოთ,
გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში, მოვასხათ ძმარი და კარგად ავურიოთ. (მომზადებულ
პრას ძალიან უხდება ცხარე ხორცი და ყველი).
|