ვაშლის ალადები
მასალა:
ვაშლი 5 ც.
პურის ფქვილი 1 ჭიქა
საფუარი (დროჟი) 10გრ.
მცენარეული ზეთი 1/2 ჭიქა
შაქარი 3 ს/კ.
მარილი ცოტა.
მომზადება:
ვაშლი გამოვაცხოთ (აირღუმელში) და გავხეხოთ, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი,
საფუარი, შაქარი, მარილი, 2 ს/კ. ზეთი და მოვამზადოთ ალადის ცომი. გავაჩეროთ თბილ
ადგილზე 1 საათი, შემდეგ პატარა რგოლებად მოვათავსოთ ცხიმდასხმულ ტაფაზე და შვწვათ
ორივე მხრიდან. მომზადების შემდეგ მოვასხათ თაფლი.
|