ცხვრის ფეხი ტარხუნით
მასალა:
ცხვრის ფეხი 1ც.
ტარხუნის ფოთლები 3 კონა
ხახვი 6 თავი
ტყემალი 1/2 ჭიქა
მშრალი თეთრი ღვინო 400გრ.
ზეთი, ზღვის მარილი (ან ჩვეულებრივი) და შავი პილპილი გემოვნებით.
მომზადება:
ავიღოთ ცხვრის ფეხი, გავუკეთოთ ჭრილები და ამ ჭრილებში ჩავაწყოთ ტარხუნის ფოთლები, ჩავდოთ მთლიანად დიდ ქვაბში. 3 თავი ხახვი დავჭრათ წვრილად და შევწვათ ზეთში. ხორცს მოვაყაროთ ხახვი, ავიღოთ ისევ 3 თავი ხახვი, გავჭრათ შუაზე და ჩავაწყოთ ხორციან ქვაბში, თავზე მოვაყაროთ ტარხუნა (რაც უფრო მეტია უკეთესია) და ტყემალი, შემდეგ დავასხათ ღვინო, მოვაყაროთ მარილი, შავი პილპილი და ვხარშოთ 7 საათი ნელ ცეცხლზე. სურვილისამებრ გავაფორმოთ ფორთოხლით.
|