ცხარე ქათმის ბარკლები
მასალა:
ქათმის ბარკალი 12ც.
ლიმონის წვენი 50მლ.
ცხარე წიწაკა (ჩილი) 1 ჩ/კ.
ზეთი 100მლ.
მარილი გემოვნებით
მომზადება:
ზეთი გავაცხელოთ საშუალო ზომის ქვაბში, ცხელ ზეთში ჩავასხათ ლიმონის
წვენი და ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, დავამატოთ ცხარე წიწაკა, მარილი,
ავადუღოთ და გადმოვდგათ გაზქურიდან. ქათმის ბარკლები გავრეცხოთ, დავაწყოთ სასურველ
ჭურჭელზე. თითოეული ბარკალი ამოვავლოთ ზეთიან–ლიმონიან მასაში და დავაწყოთ გისოსზე
(რეშოტკაზე), ხოლო გისოსი მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, ფორმა შევდგათ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში, ვაცხოთ
30 წუთის განმავლობაში.
|