მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1335
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 11 » ციმბირული პელმენი
14:06
ციმბირული პელმენი


ციმბირული პელმენი

 

მასალა:

ფქვილი 4 ჭიქა

კვერცხი 1ც.

ერბო ან კარაქი 100გრ.

ხორცის ფარში 500გრ.

ქონი 100გრ.

ხახვი 100გრ.

შავი პილპილი 1/2 ჩ/კ.

მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

მოვზილოთ მაგარი ცომი, გავათხელოთ მაგიდაზე, ამოვჭრათ ჭიქით რგოლები, თითოეულ რგოლზე დავაყაროთ შიგთავსი, გადავკეცოთ და შევუკრათ გვერდები.  მიიღებს ნახევარი მთვარის ფორმას.

 

შიგთავსის მომზადება:

ხორცის ფარში და ქონი გავატაროთ ხორსაკეპ მანქანაში, ავურიოთ დანაყილი პილპილი, მარილი და ერბოში მოხრაკული წვრილად დაჭრილ ხახვი, ამ სატენით გატენილი პელმენები ჩავაწყოთ მდუღარე წყალში, როცა ზემოთ ამოტივტივდებიან ამოვიღოთ ქაფქირით ლანგარზე და ზემოდან მოვასხათ გამდნარი კარაქი ან არაჟანი. ამ კერძს უხდება დაჭრილი ქინძი და ოხრახუში, მაგრამ ციმბირელებს ასეთი მწვანილი არ მოეპოვებათ და ამიტომ ისინი ხმარობენ რომელიმე სურნელოვან საწებელს, უფრო კი შავ პილპილს აყრიან.

კატეგორია: ფრინველის ხორცის კერძები | ნანახია: 2461 | დაამატა: natia | ტეგები: ციმბირული პელმენი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: