თევზი ყველის სუფლეში
მასალა:
თევზის ფილე (ორაგულის ან სხვა) 500გრ.
კვერცხი 5ც.
ყველი 150გრ.
დაფქვილი ორცხობილა (სუხარი) თევზის ამოსავლებლად
მცენარეული ზეთი შესაწვავად
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
თევზი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ამოვავლოთ ორცხობილაში (სუხარში)
და შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან მომზადებამდე (დახლოებით 5 წუთი თითოეული მხრიდან.
კვერცხი ავთქვიფოთ, მოვაყაროთ მარილი, დავამატოთ გახეხილი ყველი და კარგად ავურიოთ.
თევზი დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, თავზე მოვათავსო კვერცხიან–ყველიანი მასა,
შევდგათ აირღუმელში და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე 15–20 წუთის განამვლობაში.
მომზადების შემდეგ გავაფორმოთ მწვანილით.
|